En cremet og fløjlsblød blomkålssuppe med sprødstegt bacon på toppen

Opskrift på cremet blomkålssuppe med bacon
Prøv en lækker suppe af blomkål næste gang, der står suppe på menuen.
Blomkålssuppe er let og hurtig at tilberede, den er billig i indkøb, og så smager den bare fantastisk godt.
Denne suppe er blød og cremet, og den smager på ingen måde af udkogt kål!

Antal: Personer
Cremet blomkålssuppe med bacon
En cremet og fløjlsblød blomkålssuppe med sprødstegt bacon på toppen
Ingredienser
- 1 stk. Blomkål
- 2 stk. Løg
- Olie til stegning
- 2 tsk. Timian tørret
- 0.75 liter Hønsefond gerne vand + terning
- 1.5 deciliter Piskefløde
- Citronsaft
- Krydderier salt og peber
- 150 gram Bacon
- 2 fed Hvidløg
- 1 bundt Purløg fintsnittet
Sådan gør du
Blomkålssuppe:
Skyl blomkålshovedet og fjern bladene. Skær 1/3 af kålen fra og læg det til side. Løg og det resterende blomkål hakkes groft. Opvarm en gryde med olie. Sauter løg og blomkål i olien, til grøntsagerne tager en lille smule farve. Tilsæt timian og lad det stege med et par minutter. Kom hønsefond i gryden og lad suppen koge ved svag varme i 20-30 minutter, til alt er mørt. Tag gryden fra varmen og blend suppen med en stavblender. Tilsæt piskefløde samt evt. lidt ekstra vand, til du synes, suppen har en passende konsistens. Smag til med salt, peber og citronsaft.Topping:
Steg baconen på en tør pande, til den er gylden og sprød. Tag den af panden og læg den på fedtsugende papir - gem stegefedtet. Hak hvidløg og den 1/3 af blomkålshovedet, du tog fra tidligere. Steg hvidløg og blomkål i fedtet fra baconen - tilsæt lidt smør eller olie, hvis der ikke er fedtstof nok. Steg grøntsagerne til de er gyldne, men stadig sprøde.Servering:
Server den lækre, cremede blomkålssuppe med sprødstegt blomkål og bacon samt drys af fintsnittet purløg.