Opskrift på cremet blomkålssalat med æbler og slikærter
Nem og hurtig blomkålssalat med æbler og slikærter, vendt i en cremet dressing og toppet med persille og saltede mandler.
Den milde blomkål får lige lidt kant fra et strejf af sennep i dressingen, æblerne bidrager med sødme, slikærterne med friskhed og mandlerne sætter prikken over i’et med lidt knas og salt.
Enkel og smagfuld salat med lidt af det hele, perfekt som tilbehør til det meste
Cremet blomkålssalat med æbler og slikærter
Ingredienser
- 1 stk. Blomkål
- 100 gram Slikærter
- 2 stk. Æbler
- 1 håndfuld Saltede mandler
- 1 håndfuld Bredbladet persille
Dressing
- 2 spsk. Creme Fraiche
- 1 spsk. Hvidvinseddike
- 1 tsk. Dijonsennep
- 1 tsk. Honning flydende
- Salt og Peber
Sådan gør du
- Del blomkålen i små buketter, som koges i letsaltet vand i 3-4 min – der skal stadig være bid i blomkålen efter kogning. Dræn for vand, skyl over med koldt vand og lad dryppe af.
- Skær slikærterne i mindre stykker.
- Skær æbler i tern.
- Rør dressingen sammen og vend den sammen med blomkål, slikærter og æbler.
- Anret på tallerken og top med hakkede, salte mandler og hakket persille