Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Cremet blomkålssalat med æbler og slikærter

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

20. februar 2024
Nem og hurtig blomkålssalat med æbler og slikærter, vendt i en cremet dressing og toppet med persille og saltede mandler. Den milde blomkål får lige lidt kant fra et strejf af sennep i dressingen, æblerne bidrager med sødme, slikærterne med friskhed og mandlerne sætter prikken over i’et med lidt knas og salt.
Cremet blomkålssalat med æbler og slikærter

Opskrift på cremet blomkålssalat med æbler og slikærter

Nem og hurtig blomkålssalat med æbler og slikærter, vendt i en cremet dressing og toppet med persille og saltede mandler.

Den milde blomkål får lige lidt kant fra et strejf af sennep i dressingen, æblerne bidrager med sødme, slikærterne med friskhed og mandlerne sætter prikken over i’et med lidt knas og salt.

Enkel og smagfuld salat med lidt af det hele, perfekt som tilbehør til det meste


Cremet blomkålssalat med æbler og slikærter
Antal: 4 personer

Cremet blomkålssalat med æbler og slikærter

Nem og hurtig blomkålssalat med æbler og slikærter, vendt i en cremet dressing og toppet med persille og saltede mandler. Den milde blomkål får lige lidt kant fra et strejf af sennep i dressingen, æblerne bidrager med sødme, slikærterne med friskhed og mandlerne sætter prikken over i’et med lidt knas og salt.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 1 stk. Blomkål
  • 100 gram Slikærter
  • 2 stk. Æbler
  • 1 håndfuld Saltede mandler
  • 1 håndfuld Bredbladet persille

Dressing

  • 2 spsk. Creme Fraiche
  • 1 spsk. Hvidvinseddike
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • 1 tsk. Honning flydende
  • Salt og Peber

Sådan gør du

  • Del blomkålen i små buketter, som koges i letsaltet vand i 3-4 min – der skal stadig være bid i blomkålen efter kogning. Dræn for vand, skyl over med koldt vand og lad dryppe af.
  • Skær slikærterne i mindre stykker.
  • Skær æbler i tern.
  • Rør dressingen sammen og vend den sammen med blomkål, slikærter og æbler.
  • Anret på tallerken og top med hakkede, salte mandler og hakket persille