x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Confiterede tandoori-kikærter

LINDHARDT OG RINGHOF | 4. oktober 2021
Retten kan uden problemer laves i forvejen og serveres, når det passer – den bliver kun bedre af at trække. Skift den græske yoghurt ud med et plantebaseret alternativ, hvis du vil have en helt vegansk udgave, og server kikærterne med ris til.
Tandoori kikærter

Dejligt vegetarret med kikærter og masser af gode mellemøstlige smage.

Vi har opskriften fra bogen: “OTK Ottolenghi Test Køkken 1 – Shelf Love“, hvor forfatteren Yotam Ottolenghi skriver følgende om opskriften:

Kikærterne her er nærmest blevet Instagram-stjerner, og det er der mange gode grunde til. For det første er retten så indbydende enkel: Prop alting i et ildfast fad, stil det i ovnen og lad det passe sig selv (og nyd fritiden imens). For det andet bliver kikærterne superbløde, når de simres i olie uden anden væske, og olien trækker smag fra alle krydderierne undervejs. For det tredje kan retten uden problemer laves i forvejen og serveres, når det passer – den bliver kun bedre af at trække. Skift den græske yoghurt ud med et plantebaseret alternativ, hvis du vil have en helt vegansk udgave, og server kikærterne med ris til.


Tandoori kikærter

Confiterede tandoori-kikærter

Retten kan uden problemer laves i forvejen og serveres, når det passer – den bliver kun bedre af at trække. Skift den græske yoghurt ud med et plantebaseret alternativ, hvis du vil have en helt vegansk udgave, og server kikærterne med ris til.
No ratings yet
Udskriv Pin
Køkken: Middelhavet
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 1 time 20 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Lindhardt og Ringhof

Ingredienser

  • 2 dåser Kikærter (a 400 g) kikærter, afdryppede (480 g)
  • 11 fed Hvidløg pillede, 10 hele og 1 knust
  • 30 gram Frisk ingefær skrællet og skåret i tændstikker
  • 400 gram Tomater datterini- eller cherrytomater
  • 3 stk. Chili røde, milde eller stærke, åbnet med et snit langs den ene side
  • 1 spsk. Tomatpure
  • 2 tsk. Spidskommenfrø let stødte
  • 2 tsk. Korianderfrø let stødte
  • 1/2 tsk. Gurkemeje stødt
  • 1/2 tsk. Chiliflager
  • 2 tsk. Kashmirchili
  • 1 tsk. Sukker
  • 2 deciliter Olivenolie
  • 180 gram Græsk Yoghurt
  • 15 gram Mynte
  • 30 gram Koriander frisk, grofthakket
  • 2 stk. Lime pres 1 til 1 spsk saft, og skær den anden i både, til servering
  • Salt

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 150° varmluft.
  • Kom kikærterne i et stort ildfast fad (eller en bred stegegryde) med tilhørende låg sammen med de hele hvidløgsfed, ingefær, tomater, chilier, tomatpuré, krydderier, sukker, olie og 1 tsk salt, og vend det hele godt sammen. Læg låg på fadet, stil det i ovnen, og lad kikærterne simre i olien i 75 minutter (1¼ time), til smagsgiverne er møre og tomaterne er kogt helt ud. Rør rundt en enkelt gang halvvejs.
  • Hak i mellemtiden yoghurt, mynte, frisk koriander, limesaft, knust hvidløg og ¼ tsk salt sammen i en foodprocessor, til krydderurterne er findelt og blandingen jævn.
  • Server kikærterne direkte fra fadet med yoghurten og limebådene til.

Noter

Lav din egen version:
– Butterbeans fra dåse ville også være forrygende her! Bare erstat med en tilsvarende mængde.
– Ingen kashmirchili? Brug samme mængde sød paprika i stedet.

Om forfatteren


Forlaget Lindhardt og Ringhof

Bogen kan købes her.

Extracted from Ottolenghi Test Kitchen: Shelf Love by Noor Murad and Yotam  Ottolenghi (Ebury Press, £25) 

All photography by Elena Heatherwick