Opskrift på citronis
Sommervejr kalder på is, og den må gerne være både læskende og opfriskende i sommervarmen, samtidig med at den stiller den lille sukkertrang.
Jeg elsker citronis, og denne citronis er både blød, syrlig, forfriskende og cremet – akkurat som en perfekt sommeris skal være, hvis du spørger mig 🙂
Denne opskrift kræver hverken, at du har en ismaskine, eller at du hele tiden skal røre i den – den er bare supermedgørlig og ligetil.
God fornøjelse!

Citronis
Ingredienser
- 100 gram Vand
- 1 deciliter Rørsukker lys
- 3 Citroner
- Æggeblommer jeg brugte 2 bægre pasteuriserede
- Pasteuserede æggehvider jeg brugte 1 bæger
- 300 gram Piskefløde
Sådan gør du
- Start med at finde en kasserolle.
- Kom vand og rørsukker heri.
- Lad det koge i 5 minutters tid.
- I mellemtiden presser du saften ud af citronerne.
- Kom citronsaften i gryden.
- Kog videre i 10 minutters tid.
- Lad sukkerblandingen afkøle til lillefingervarmt.
- Find en skål og en håndmixer.
- Kom æggeblommerne i skålen.
- Pisk blommerne lidt luftige.
- Kom nu sukkerblandingen med i skålen, en smule ad gangen, mens blandingen tykner og bliver mere og mere luftigt.
- Find en ny skål.
- Hæld piskefløden i skålen.
- Pisk fløden. Den skal ikke piskes for hårdt, men blot blive til et let skum. Jeg vil sige, at det skal piskes lidt mindre, end hvis det skulle bruges til varm kakao.
- Find endnu en ny skål og hæld æggehviderne heri.
- Pisk hviderne stive.
- Både fløde og hvider vendes nu forsigtigt i æggesnapsen.
- Smag på massen og tilføj eventuelt mere citronsaft om nødvendigt. Hvis du har brugt økologiske citroner, kan du også tilsætte lidt reven citronskal til massen - det giver en "dybere" citronsmag til isen.
- Find en form eller bøtte i en passende størrelse. Jeg brugte bare en tom isbøtte fra Carte d'Or.
- Hæld din isblanding i bøtten.
- Sæt bøtten i fryseren.
- Lad nu isen fryse. Det tager nogle timer. Min is stod i adskillige timer, inden jeg brugte den, men du kan lige kigge til din is undervejs. Den skal dog nok have en 4-5 timers tid som minimum.
- Isen skal lige stå et kvarters tid ved stuetemperatur, inden du laver kugler af den.
- Servér den på en tallerken eller gør som jeg og put den i en vaffel. Mums!