Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Cirkuskage

Gyldendal

Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk

6. oktober 2020

Opskrift på cirkuskage

Hyggelig, sød og velsmagende cirkus kage, perfekt til en børnefødselsdag. 

Vi har opskriften fra bogen: “BAGEEVENTYR Bagning med børn“, hvor grundtanken er at opskrifterne er så superlette at børn og forældre nemt kan lave dem sammen.

Kagen er til cirka 12-15 personer og kræver f.eks. lidt ikke spiseligt cirkuspynt.

Cirkuskage


Antal: 12 personer

Cirkuskage

Forfatter: Gyldendal
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter

Ingredienser

VANILJEKAGE MED HVID CHOKOLADE

  • 6 stk. Æg str. M/L
  • 2 tsk. Vaniljepasta
  • 5.5 deciliter Rørsukker lyst
  • 6 deciliter Kagehvedemel
  • 4 tsk. Bagepulver
  • 0.5 tsk. Salt
  • 100 gram Smør
  • 3 deciliter Sødmælk
  • 2 deciliter Hvid chokolade cirka 200 gram

SMØRCREME

  • 400 gram Smør blødt
  • 6 deciliter Flormelis
  • 1 tsk. Vaniljepasta
  • 2 pakke Flødeost neutral - 400 gram
  • 1 stk. Citron saften

I ØVRIGT

  • 1 can Kondenseret mælk færdigkogt - karamel
  • 1 pinch Havsalt
  • 1 pakke Jordbær skåret i små stykker
  • krymmel
  • Pynt cirkuspapirpynt

Sådan gør du

VANILJEKAGE MED HVID CHOKOLADE

  • Pisk æg, vaniljepasta og sukker lyst og luftigt.
    Sigt mel, bagepulver og salt i blandingen, og vend det forsigtigt sammen.
    Smelt smørret, og kom herefter mælken ved.
    Vend forsigtigt smørblandingen i dejen.
    Vend til sidst grofthakket chokolade i dejen.
    Fordel dejen i to springforme (18 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden.
    Bag kagerne ved 175 grader varmluft i 40-45 minutter.
    Lad dem køle af.
    Del begge bunde på midten med en kniv, så der bliver 4 lige store bunde i alt.
     

SMØRCREME

  • Pisk smør, flormelis og vaniljepasta til en lys og cremet masse.
    Pisk flødeosten og citronsaft i smørblandingen.
    Pisk kun lige akkurat, til den er ensartet – ellers piskes flødeosten i stykker, og cremen vil blive lind.
    Kom smørcremen på sprøjtepose.
     

I ØVRIGT

  • Rør karamel (færdigkogt kondenseret mælk) og salt sammen til en salt karamel.
    Placér en bund på et kagefad.
    Afsæt en ring af smørcreme og fyld midten op med 2 spsk. saltkaramel og jordbærstykker.
    Gentag, til alle bunde er brugt, og afslut med en bund.
    Smør kagen ind med den sidste smørcreme.
    Pynt kagen med krymmel og papirpynt – brug billedet til inspiration.