En hurtig og nem kageopskrift med få ingredienser. Læg dertil, at den smager som en drøm og kan forberedes dagen før, den skal bruges.

Ingredienser
- 80 gram Smør
- 150 gram Digestive kiks
- 250 gram Mørk chokolade cirka 70% chokolade
- 3 deciliter Piskefløde kan erstattes af 250 gr. smeltet smør
- Mælkechokolade til pynt
Sådan gør du
Kiksebund:
Placer ringen af en springform - cirka 22 centimeter i diameter - på det fad, du vil servere tærten. Smelt smørret i en lille gryde. Knus kiksene, du kan komme dem i en frysepose og bruge en kagerulle til at knuse dem til smulder, eller brug din foodprocessor. Kiksene skal bare knuses groft, så stop, før det bliver til fintmalet rasp! Kom kiksesmuldret i en skål og bland det smeltede smør i. Tryk blandingen ud i bunden af formen, brug eventuelt bagsiden af en ske. "Dejen" skal på intet tidspunkt være en fast masse (som en mørdej), men blot en smuldrende blanding.Chokoladefyld:
Bring fløden i kog – her kan du fint bruge den samme gryde, som du brugte til smørret. Hak chokoladen groft. Når fløden koger, tages gryden af varmen, og den hakkede chokolade tilsættes. Rør rundt til du har en glat, tyknet masse. Hæld chokoladeblandingen over kiksebunden, dæk formen til (fx med husholdningsfilm eller en tallerken) og stil den på køl, til den er stivnet (tager cirka 2-3 timer). Tag kagen ud af køleskabet. Høvl fine, tynde skiver af mælkechokolade ud over kagen - nemmest med en kartoffelskræller. Brug en skarp kniv til at skære fine stykker af tærten.
Noter
Tip: skal det gå stærkt, kan du sætte kagen i fryseren for at stivne. Tag den ud efter cirka 1 time.
Om forfatteren
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!