x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Chokolademousse

GYLDENDAL | 11. november 2019
Francis Cardenaus udgave

Selveste Francis Cardenaus bud på en lækker chokolademousse serveret sammen med kattetunger.

Opskriften er baseret på at man kan bruge rester og mindske madspild. Til denne opskrift er det æg, chokolade – f.eks. fra julekonfektlavning.

Vi har opskriften fra bogen: “Mad med respekt – en familiekogebog, der mindsker madspild“, skrevet af Selina Juul.

Fokus med bogen er at hjælpe danskerne til at reducere deres madspild.


Chokolademousse

Francis Cardenaus udgave
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 7 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Gyldendal

Ingredienser

Chokolademousse

  • 250 gram Mørk chokolade 70 % kakaoindhold
  • 4 stk. æggehvider
  • 50 gram Sukker
  • 50 gram Smør
  • 2 stk. Æggeblommer

Kattetunger

  • 90 gram Smør blødt
  • 90 gram Sukker
  • 90 gram Mel
  • 0.5 tsk. Vaniljeekstrakt eller korn fra 1 stang vanilje
  • 3 stk. Pasteuserede æggehvider

Sådan gør du

Chokolademousse

  • Smelt chokoladen i vandbad, den må ikke blive mere end 50 grader varm. Brug evt. et termometer.
    Pisk i en anden skål æggehvider med sukker. Pisk, til de er helt stive – massen skal føles som elastik.
    Tilsæt smør og æggeblommer til chokoladen, og pisk massen godt igennem.
    Vend forsigtigt de stive æggehvider i chokoladen ad to omgange – vend altså først den ene halvdel af de stive æggehvider sammen med chokolademassen og derefter roligt den anden halvdel. Hæld chokola­demassen op i en skål eller i serveringsglas.
    Tildæk, og sæt på køl mindst 4 timer, til moussen skal spises.
    Pynt med sprøde kattetunger.
     

Kattetunger

  • Bag kattetunger ved at røre smør og sukker sammen i en skål med en ske eller en dejskraber.
    Tilsæt mel og vanilje.
    Tilsæt æggehviderne, og rør dejen ensartet.
    Kom dejen i en sprøjtepose med rund tylle. Har du ikke en sprøjtepose, ruller du dejen til en pølse.
    Sæt dejen på køl i ca. 30 minutter.
    Tænd ovnen på 190 grader.
    Sprøjt dejen ud på bagepapir i stænger, eller skær dejen ud i 16 skiver, som du ruller til kugler og trykker flade på midten med en finger.
    Brug en paletkniv til at trykke enderne flade.
    Bag kattetungerne i ca. 7 minutter, til de er lysebrune i kanten, men sta­dig hvide i midten.

Noter

Redaktion: Se vores nyeste og forbedrede udgave af Chokolademousse her.

Om forfatteren


Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk

Mad med respekt

Vi har opskriften fra bogen: "Mad med respekt - en familiekogebog, der mindsker madspild"