Opskrift på chokolademousse
Selveste Francis Cardenaus bud på en lækker chokolademousse serveret sammen med kattetunger.
Opskriften er baseret på at man kan bruge rester og mindske madspild. Til denne opskrift er det æg, chokolade – f.eks. fra julekonfektlavning.
Vi har opskriften fra bogen: “Mad med respekt – en familiekogebog, der mindsker madspild“, skrevet af Selina Juul.
Fokus med bogen er at hjælpe danskerne til at reducere deres madspild.
Chokolademousse
Ingredienser
Chokolademousse
- 250 gram Mørk chokolade 70 % kakaoindhold
- 4 stk. æggehvider
- 50 gram Sukker
- 50 gram Smør
- 2 stk. Æggeblommer
Kattetunger
- 90 gram Smør blødt
- 90 gram Sukker
- 90 gram Mel
- 0.5 tsk. Vaniljeekstrakt eller korn fra 1 stang vanilje
- 3 stk. Pasteuserede æggehvider
Sådan gør du
Chokolademousse
- Smelt chokoladen i vandbad, den må ikke blive mere end 50 grader varm. Brug evt. et termometer. Pisk i en anden skål æggehvider med sukker. Pisk, til de er helt stive – massen skal føles som elastik. Tilsæt smør og æggeblommer til chokoladen, og pisk massen godt igennem. Vend forsigtigt de stive æggehvider i chokoladen ad to omgange – vend altså først den ene halvdel af de stive æggehvider sammen med chokolademassen og derefter roligt den anden halvdel. Hæld chokolademassen op i en skål eller i serveringsglas. Tildæk, og sæt på køl mindst 4 timer, til moussen skal spises. Pynt med sprøde kattetunger.
Kattetunger
- Bag kattetunger ved at røre smør og sukker sammen i en skål med en ske eller en dejskraber. Tilsæt mel og vanilje. Tilsæt æggehviderne, og rør dejen ensartet. Kom dejen i en sprøjtepose med rund tylle. Har du ikke en sprøjtepose, ruller du dejen til en pølse. Sæt dejen på køl i ca. 30 minutter. Tænd ovnen på 190 grader. Sprøjt dejen ud på bagepapir i stænger, eller skær dejen ud i 16 skiver, som du ruller til kugler og trykker flade på midten med en finger. Brug en paletkniv til at trykke enderne flade. Bag kattetungerne i ca. 7 minutter, til de er lysebrune i kanten, men stadig hvide i midten.