x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Chokoladekage uden mel

Anette Søstrøm Asmussen | 8. august 2018

En lækker chokoladekage vækker altid glæde og begejstring. Denne chokoladekage er oven i købet glutenfri, så alle kan spise med.

Velbekomme! 

Chokoladekage uden mel

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Bagning, Chokolade, Dessert, Glutenfri, Kage
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 8 personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 150 gram Smør
  • 200 gram Mørk chokolade
  • 4 stk. Æg
  • 150 gram Brun farin
  • 0.5 stk. Vaniljestang kornene heraf (kan evt. erstattes af 2 tsk. vanillesukker).
  • 0.25 tsk. Salt flagesalt
  • Flormelis til drys
  • Bær Vi brugte hindbær

Sådan gør du

  • Kage:

    Smelt smør og chokolade sammen i en skål over vandbad - pas på der ikke kommer vand i chokoladeblandingen. Tag det af varmen, så snart det er smeltet sammen.
    Pisk imens æg, farin og vaniljekorn lyst og luftigt, ca. 3-4 min.
    Rør den smeltede smørblanding i lidt ad gangen og hæld den færdige dej i en smurt springform (18-25 cm).
    Drys med flagesalt og bag kagen i cirka 25-30 minutter ved 175 grader (160 grader varmluft), til den er fast i kanten, men stadig blød i midten. Lad kagen køle af på en rist.
     
    Drys kagen med flormelis - gerne drysset gennem en tesi - og server med bær. 

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.