Opskrift på chokoladekage med kaffe og chili
Chokoladekage med kaffe og chili.
Smagene passer rigtig godt sammen og denne opskrift er til 10-15 personer, afhængig af hvor chokoladesulten man er.
Forfatterne bag bogen “Sund med chokolade” følgende om opskriften:
“Når jeg laver denne kage, modtager jeg kys og kærlige blikke. Sådan er det bare. Folk bliver lidt mere lykkelige, når de får en virkelig god, våd og intens chokoladekage. Denne kage indeholder chili, så den har et snert af noget hot. Smagen er ikke dominerende, så børn kan også sagtens spise med. Den er intens og heftig med både kaffe, chili og sukker – der er gang i den!”

Chokoladekage med kaffe og chili
Ingredienser
- 250 gram Smør
- 400 gram Mørk chokolade 70 %, hakket
- 500 gram Sukker
- 280 gram Hvedemel
- 1.5 deciliter Kakao
- 6 stk. Æg
- 1 spsk. Bagepulver
- 2 deciliter Stærk kaffe
- Chili Friskhakket
Sådan gør du
- Smelt smør og hakket chokolade i en gryde. Hæld chokolade-smør-massen i en skål, og rør derefter resten af ingredienserne i. Hæld i en valgfri form, som er overbetrukket med bagepapir. Bag kagen ved 175 grader, varmluft, i 20 minutter.