Opskrift på chokoladekage med chokolademousse
Her får du opskriften på en kage, der forener det bedste fra flere kage-verdenshjørner. Du får en lækker, svampet chokoladekage, en let smagsfuld mousse og friske bær til at pynte kagen af med.
Velbekomme, siger vi bare!
I det følgende bliver du trin for trin fulgt gennem kagens elementer, faldgrupper og alternativer.
Server kagen for venner og familie, dine kollegaer eller til børnenes fødselsdagsfest. Der er ikke den anledning, denne kage ikke passer ind i.

Chokoladekage med chokolademousse
Ingredienser
Chokoladekage
- 200 gram Mørk chokolade minimum 60%
- 250 gram Sukker
- 200 gram Smør
- 6 stk. Æg
- 3 spsk. Hvedemel
- 0.5 stk. Vanilje stang
- 0.5 deciliter Stærk kaffe
- 1 knivspids Flagesalt
Chokolademousse
- 1 deciliter Stærk kaffe
- 3 deciliter Piskefløde
- 200 gram Mørk chokolade
Sådan gør du
Chokoladekage
- Bryg en stærk kaffe og sæt en 1/2 dl. til side for at blive koldt. Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme. I en anden skål pisker du æg, sukker, vaniljekorn til en luftig æggesnaps. Pisk til den er lys og meget luftig. Vend mel i æggesnapsen. Hak chokoladen groft og smelt det sammen med smørret i gryden. Tag gryden af varmen og lad chokoladen smelte langsomt med. Tilsæt kaffe og salt til chokolade/smør-blandingen. Hæld den nu tempererede chokolade/smør-blanding over i æggemassen. Rør godt til. Find en springform frem på ca. 22 cm. og beklæd den med bagepapir i bunden: tag ringen af, læg et stykke bagepapir over bunden, sæt ringen på igen. Hæld dejen i formen og bag kagen ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter. Kagen skal være klæg i midten, når du tager den ud. Lad den køle helt af, inden du lægger chokolademoussen ovenpå. Du kan med fordel lave kagen dagen før - det bliver den kun bedre af.
Kaffe-chokolademousse
- Bryg en stærk kaffe, og stil 1. dl. til side for at blive kold. Hak chokoladen groft og smelt den over et vandbad ved svag varme. Sæt den smeltede chokolade til side og lad den køle af. Pisk fløden til en let skum - pas på med at piske den stiv, det gør flødeskummen grynet. Rør den kolde kaffe og den smeltede chokolade sammen i en skål. Rør en 1/3 del af flødeskummen ned i chokolademassen Vend nu chokolademassen ned i resten af flødeskummen. Vær opmærksom på temperaturerne, så moussen ikke skiller. Lad moussen sætte sig en smule i køleskabet, før du samler kagen. Det tager en times tid, men mindre kan også gøre det. Nu står du med en afkølet chokoladekage og en chokolademousse, som er klar til at blive samlet. Du kan med fordel vente med at samle den til lige før, I skal nyde kagen. Tag chokoladekagen ud af springformen, placér den på et serveringsfad og smør chokolademoussen ovenpå i det lag, du ønsker. Pynt til sidst med friske bær.