ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Chokoladekage

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 24. september 2018

En virkelig lækker chokoladekage, der både egner sig som kage til kaffen eller som dessert. 

Chokoladekage

Kagen har den helt rette konsistens med en lidt blød midte, og sammen med den lækre glasur er den en himmerigsmundfuld. 

 

Chokoladekage opskrift


Antal: 1 Kage

Chokoladekage

1 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Chokoladekage

  • 6 slice Kakao
  • 250 gram Hvedemel
  • 300 gram Sukker
  • 1 tsk. Natron
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 pinch Salt
  • 2 stk. Æg
  • 150 clove Smør
  • 2.5 deciliter Vand

Chokoladeglasur

  • 3 spsk. Kakao
  • 200 gram Flormelis
  • 2 spsk. Smør blødt
  • 2 tsk. Kanel stødt
  • 0.5 deciliter Sødmælk opvarmet

Sådan gør du

Kage

    1. Bland alle de tørre ingredienser, sigt dem og kom dem i en røreskål.
    2. Smelt smørret i en gryde.
    3. Kom æg, smeltet smør og vand i skålen med de tørre ingredienser.
    4. Rør alt sammen med en elpisker, til dejen er blandet godt sammen.
    5. Hæld dejen i en smurt bradepande på cirka 23x33 centimeter i diameter. 
    6. Bag kagen på næstnederste rille i cirka 35 minutter ved 170 grader uden varmluft.
    7. Tjek, om kagen er færdig, ved at stikke et træspyd ned i kagens midte. 
    8. Kagen skal ikke bages for længe, den skal være lidt klæg i midten.
    9. Lad kagen køle af, før du kommer glasuren på. 
     

Glasur

    1. Kom kakao, flormelis, blødt smør, kanel og varm mælk i en skål.
    2. Pisk det hele sammen med elpiskeren til en tyk glasur.
    3. Smør glasuren på kagen, når den er kold. 

Noter

Kagen smager virkelig godt og er meget hurtig at lave. Vil du lave en portion, der passer til ovnens bradepande, Så brug en dobbelt portion dej.
Kagen kan fryses, og den bliver faktisk bedre af det.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.