En virkelig lækker chokoladekage, der både egner sig som kage til kaffen eller som dessert.
Kagen har den helt rette konsistens med en lidt blød midte, og sammen med den lækre glasur er den en himmerigsmundfuld.
Chokoladekage opskrift
Antal: Kage
Chokoladekage
Udskriv Pin Del på Facebook Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!
Ingredienser
Chokoladekage
- 6 slice Kakao
- 250 gram Hvedemel
- 300 gram Sukker
- 1 tsk. Natron
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 pinch Salt
- 2 stk. Æg
- 150 clove Smør
- 2.5 deciliter Vand
Chokoladeglasur
- 3 spsk. Kakao
- 200 gram Flormelis
- 2 spsk. Smør blødt
- 2 tsk. Kanel stødt
- 0.5 deciliter Sødmælk opvarmet
Sådan gør du
Kage
- Bland alle de tørre ingredienser, sigt dem og kom dem i en røreskål.
- Smelt smørret i en gryde.
- Kom æg, smeltet smør og vand i skålen med de tørre ingredienser.
- Rør alt sammen med en elpisker, til dejen er blandet godt sammen.
- Hæld dejen i en smurt bradepande på cirka 23x33 centimeter i diameter.
- Bag kagen på næstnederste rille i cirka 35 minutter ved 170 grader uden varmluft.
- Tjek, om kagen er færdig, ved at stikke et træspyd ned i kagens midte.
- Kagen skal ikke bages for længe, den skal være lidt klæg i midten.
- Lad kagen køle af, før du kommer glasuren på.
Glasur
- Kom kakao, flormelis, blødt smør, kanel og varm mælk i en skål.
- Pisk det hele sammen med elpiskeren til en tyk glasur.
- Smør glasuren på kagen, når den er kold.
Noter
Kagen smager virkelig godt og er meget hurtig at lave. Vil du lave en portion, der passer til ovnens bradepande, Så brug en dobbelt portion dej.
Kagen kan fryses, og den bliver faktisk bedre af det.
Om forfatteren
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.