
Opskrift på chokoladeis
Mit bud på en dejlig lækker cremet chokoladeflødeis med få ingredienser.
Isen består af en legeret fløde-mælkemasse der er blandet op med kakao og mørk chokolade.
Jeg har lavet den her på mørk chokolade med en kakaoprocent cirka 50 %, da min mand ikke er så meget til bitter chokolade som man typisk får med en højere kakaoprocent. Jeg har tidligere lavet den med en mørk chokolade på cirka 65 % og det fungerer også godt.
Hvis du ønsker den en smule mindre fedtfattig, så kan du bruge minimælk i stedet for sødmælk, det har jeg også haft succes med.

Chokoladeis
Ingredienser
Chokoladeis
- 125 gram Mørk chokolade
- 250 gram Sødmælk
- 250 gram Piskefløde
- 15 gram Kakao pulver
- 70 gram Æggeblommer cirka 4 stk.
- 120 gram Sukker
Sådan gør du
- Hak din chokolade, med mindre du bruger knapper. Kom det hele i en skål.
- Skrab kornene ud af din vaniljestang, ved at flække den og skrabe kornene ud.
- Kom mælk, fløde og kakaopulveret i en gryde sammen med vaniljekornene og stangen.
- Bring massen i kog under omrøring.
- Kom sukker og æggeblommer i en anden skål og pisk det tykt og skummende, så det bliver til en æggesnaps.
- Hæld en smule af den varme fløde-mælke-masse over i æggesnapsen. Pisk kraftigt mens du gør det, så du ikke hæver temperaturen i æggemassen så meget at den ender som røræg. Fortsæt indtil begge masser er blandet.
- Kom det hele tilbage i en gryde og sæt varmen på mellem-lav varme (5/6 ud af 14 på mit komfur).
- Rør konstant med en dejskraber indtil du når 85 grader - så er massen legeret.
- Hæld massen igennem en sigte og ned i skålen med hakket chokolade/knapper.
- Nu handler det om at få massen kølet ned til cirka 5 grader hurtigst mulig. Det kan du f.eks. gøre ved at sætte skålen ned i et isbad/koldt vand mens du jævnligt rører rundt.
- Kom massen i en bøtte med låg og sæt den i køleskabet, til den er helt kold.
- Hæld massen på en ismaskine og kør den indtil den er fast og cremet i stil med en softice.
- Kom den tilbage i en tætsluttet bøtte og sæt den i fryseren.
- Jeg anbefaler at du tager isen ud af fryseren cirka 30 minutter før den skal spises, så er konsistensen som den skal være.