Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Choko-karamel-popcorn-cupcakes

Gyldendal

Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk

1. oktober 2020

Opskrift på choko-karamel-popcorn-cupcakes

Ditte Julies bud på søde chokoladecupcakes med en karamelfrosting og karamelpopcorn.

Vi har opskriften fra bogen: “BAGEEVENTYR Bagning med børn“, hvor grundtanken er at opskrifterne er så superlette at børn og forældre nemt kan lave dem sammen.

Choko-karamel-popcorn-cupcakes


Antal: 12 stk.

Choko-karamel-popcorn-cupcakes

Forfatter: Gyldendal
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

CHOKOLADECUPCAKES

  • 60 gram Smør blødt
  • 1.5 deciliter Rørsukker lyst
  • 2 deciliter Kagehvedemel
  • 2 spsk. Kakao
  • 1.5 tsk. Bagepulver
  • 0.25 tsk. Salt
  • 2 stk. Æg M/L
  • 2 deciliter Sødmælk
  • 1 deciliter Mælkechokolade knapper

KARAMELFROSTING

  • 250 gram Smør blødt
  • 4 deciliter Flormelis
  • 200 gram Flødeost netural
  • 3.5 spsk. Karamelliseret mælk færdigkogt kondensereret mælk

KARAMELPOPCORN

  • 1 pakke Popcorn 1 pose - til mikrobølgeovnen)
  • 2.5 deciliter Rørsukker lyst
  • 50 gram Smør
  • 1 pinch Salt
  • 2 tsk. Natron

Sådan gør du

CHOKOLADECUPCAKES

  • Kom smør, rørsukker, mel, kakao, bagepulver og salt op i en skål, og rør det hele sammen i en røremaskine eller med en håndmixer ved lav hastighed.
    Det skal ligne små krummer.
    Slå æggene ud.
    Hæld dem op i en kande sammen med sødmælk.
    Rør æg og mælk sammen.
    Hæld langsomt mælkeblandingen op til melblandingen, mens der fortsat røres.
    Gør det gerne ad tre omgange, og rør lidt efter hver omgang.
    Vend til sidst chokoladeknapper i dejen.
    Fordel dejen i 12-15 cupcakeforme (brug gerne faste cupcakeforme med cupcakepapir i).
    Bag kagerne ved 190 grader varmluft i 15-20 minutter.
    Lad dem køle af i formene.
     

KARAMELFROSTING

  • Pisk smørret luftigt sammen med flormelis.
    Tilsæt flødeost og karamel, og pisk cremen kort igennem.
    Meget kort – den skal kun lige være ensartet.
    Kom den færdige karamelfrosting på sprøjtepose med en stor stjernetylle, og afsæt en fin spiral på hver cupcake.
     

KARAMELPOPCORN

  • Pop popcornene.
    Smelt sukkeret i en stor gryde.
    Kom smørret i karamellen (det smeltede sukker).
    Rør godt i det, da sukkeret er varmt.
    Tilsæt salt og natron, og lad det boble op.
    Vend popcornene heri, og lad dem køle af på et stykke bagepapir.
    Dekorér cupcakene med karamelpopcorn og evt. lidt karamel.
    Choko-karamel-popcorn-cupcakes

Noter

TIP: Husk altid at have en voksen ved din side, når du smelter sukker (laver karamel), for det kan kræve lidt hjælp.