Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Nem Chili con carne

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

1. maj 2018

Opskrift på nem chili con carne

De fleste har en holdning til hvordan en chili con carne skal være. Den korrekte udgave er uden bønner, men vi mener at der skal være bønner i. Denne opskrift er medium stærk og lavet over lang tid som en god simreret. Det gør at retten er fyldig og chilien varmer, men ikke brænder. 


Antal: 4 Portioner

Nem Chili con carne

Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 4 timer

Ingredienser

  • 1 spsk. Olie Smagsneutral
  • 500 gram Hakket Oksekød
  • Krydderier Salt og peber
  • 2 stk. Løg
  • 3 clove Hvidløg
  • 1 stk. Rød peberfrugt
  • 1 deciliter Rødvin
  • 1 spsk. Paprika
  • 1 tsk. Cayennepeber
  • 1 spsk. Spidskommen
  • 0.5 stk. Kanelstang
  • 0.5 liter fond
  • 0.5 liter Passata
  • 1 can Kidneybønner
  • 20 gram Mørk chokolade Minimum 60 % kakaoprocent
  • 1 stk. Chili
  • 50 gram Creme Fraiche
  • 2 deciliter Ris
  • 5 deciliter Vand
  • Salt

Sådan gør du

  • Chili con carne

    Chili con carne
    Varm olien op i en stor sauterpande eller tykbundet gryde op og brun kødet godt af. Krydr det med salt og peber.
    Imens kødet brunes snittes løg, hvidløg, chili og rød peberfrugt (er ikke med i vores udgave) i mindre stykker.
    Tag kødet op af panden og stil det til side og steg løgene og hvidløgene på panden. Tilføj evt. lidt mere fedstof.
    Tilsæt rødvinen og lad det koge lidt ind. 
    Tilsæt chilien og krydderierne og lad det simre et par minutter.
    Tilsæt passataen, peberfrugten, kanelstangen, fonden og kødet og lad det simre ved svag varme i 3 timer med låg på.
    Tag låget af panden/gryde og skru op for varmen hvis kødsovsen er for tynd. Hvis ikke, så skal den bare simre videre uden låg på.
    Tag kidneybønnerne ud af dåsen og skyl dem godt af og lad dem dryppe af i 10-15 minutter.
    Hæld bønnerne og chokoladen i kødsovsen og varm det igennem i små 10 minutter.
    Smag retten til salt, peber, citronsaft, sukker og eddike.
     

    Ris

    Følg pakkens anvisninger og husk at lade dem hvile efter de er kogt.
    Hvis du er i tvivl, så kan du f.eks. gøre som vi plejer med basmati ris:
    Bring vandet i kog og tilsæt risen og saltet.
    Kog det i 12 minutter ved middelhøj varme og sluk blusset og lad det trække med et klæde henover i 12 minutter.
     

    Servering

    Anret med ris i bunden og chili con carne henover. Slut af med en skefuld creme fraiche hen over.
    Chili con carne
    Chili con carne

Noter

Retten fås i mange varianter. Dagens.dk har en lækkert opskrift på Chili con carne her.