
Opskrift på chia morgenmadsparfait
En super nem og velsmagende ret, der er super god at gøre klar om aftenen, så man har en lækker morgenmad dagen derpå.
Vi har opskriften fra bogen: “Nemt vegetarisk“, hvor forfatteren siger følgende om opskriften:
“Denne morgenmadsparfait er et godt eksempel på min yndlingsmåde at starte dagen på, nemlig med et sundt, velsmagende og mættende måltid, der gerne må være så farverigt som muligt! Som en ekstra bonus, så giver matchapulveret et lille energiboost, hvilket jeg som B-menneske kun kan sætte stor pris på om morgenen.”

Chia morgenmadsparfait
Ingredients
- 2 deciliter Mælk Jeg bruger havredrik
- 3 spsk. Chiafrø
- 1 tsk. Vaniljepulver
- Ahornsirup ½-1 tsk. Eller anden sødning, f.eks. honning
- 1 spsk. Skyr Eller græsk yoghurt
- 0.5 tsk. Matcha pulver
- 0.5 deciliter Blåbær Friske eller optøet fra frost
Topping
- 0.5 deciliter Granola
- Blåbær Friske. En håndfuld.
Instructions
- Hæld mælk, chiafrø, vaniljepulver og ahornsirup i en skål, og rør det hele grundigt sammen. Sæt blandingen på køl i en halv times tid eller natten over, så chiafrøene kan suge mælken til sig og få en tyk og grødlignende konsistens. Rør gerne rundt i chiagrøden en gang eller to, mens den er på køl. Når chiagrøden er klar, tilføjer du skyr eller græsk yoghurt og rører det hele godt sammen. Del chiagrøden i to portioner, og rør matcha i den ene. Mos blåbærrene med en gaffel, og arranger din morgenmadsparfait i et højt glas ved skiftevis at tilføje de to slags chiagrød og de moste blåbær. Top glasset med granola og blåbær, og den er klar til servering. Parfaiten kan nemt forberedes aftenen før, så du har en hurtig og lækker morgenmad på en travl morgen.