
Der er næsten ingen grænser for hvad man kan bruge disse dejlige flødestuvede champignons til – men på et ristet stykke brød eller sammen med mørbradbøffer, er favoritterne.
Fløde og svampe er bare gode venner og denne version er en super god erstatning eller variation for den klassiske kombination af brun sovs og kartofler.
Vi har opskriften (ikke billedet) fra bogen: “Frøken Jensens kogebog -siden 1901″, skrevet af Frøken Kristine Marie Jensen.

Ingredienser
- Champignon 4-500 gram
- 0.5 spsk. Olivenolie
- 0.5 spsk. Olivenolie
- 0.5 spsk. Smør
- Frisk timian 1 kvist
- Vermouth 2-3 spsk tør hvid vermouth
- 2 deciliter Piskefløde
- Citronsaft
- Salt og peber
- Persille hakket
Sådan gør du
- Rens svampene. Store svampe halveres. Kom olie og smør på panden, tilsæt svampe og timian når smørret har bruset af. Steg dem til de er gyldne i kanterne (2-3 min.), ryst panden jævnligt undervejs. Tilsæt vermouth og lad den dampe væk. Hæld fløde ved og lad den koge ind til konsistensen er god og tyk. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber. Drys med hakket persille.
Om forfatteren
Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk
Vi har opskriften fra: "Frøken Jensens kogebog"