
Opskrift på carbonara med røget bacon
En variant af den italienske klassiker “Spaghetti Carbonara”.
I opskriften bruges pasteuriserede æggeblommer, så du behøver ikke bekymre dig om, at æggene ikke varmebehandles 100%. Du kan naturligvis erstatte dem med friske æggeblommer, hvis du foretrækker det.

Carbonara med røget bacon
Ingredienser
- 400 gram Bacon i tern
- 4 stk. Pasteuserede æggeblommer svarer til 2 bægre
- 0.5 liter Fløde madlavnings- eller kaffefløde
- 0.5 stk. Citron saften heraf
- 50 gram Parmesan friskrevet
- 500 gram Spaghetti
Sådan gør du
- Rist bacon på en varm pande til den er gylden og sprød.
- Fyld en gryde med letsaltet vand og bring det i kog. Tilsæt spaghettien og kog den al dente (til tanden) efter pakkens anvisning.
- Æggeblommer, fløde og revet parmesan blandes sammen i en skål. Smag blandingen til med citronsaft, salt og rigeligt peber.
- Når spaghettien er færdig, hældes vandet fra. Lad dog cirka 1 dl. af kogevandet blive ved spaghettien, da det skal med i saucen.
- Kom ægge/flødeblandingen op på panden til det ristede bacon og bland alt godt sammen.
- Tilsæt spaghetti samt kogevand og bland alt godt sammen. Kværn gerne mere sort peber ud over retten.
- Server med det samme, gerne sammen ekstra parmesan, en grøn salat og friskbagt madbrød.