Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Cæsar dressing

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

10. juni 2024
En nem og lækker opskrift på hjemmelavet cæsardressing, perfekt til at løfte enhver salat med sin cremede og smagfulde karakter.
Cæsar salat dressing

Opskrift på cæsar dressing

Cæsar salat er en klassiker, der blev opfundet i 1920’erne af Cesare Cardini, en italiensk immigrant, der ejede en restaurant i Mexico. Historien siger, at han en dag løb tør for ingredienser og lavede en improviseret salat med det, han havde. Denne salat blev hurtigt populær og er kendt for sin karakteristiske dressing. Cæsardressing er rig og cremet, lavet med ingredienser som parmesanost, ansjoser og hvidløg. Det er en dressing, der virkelig kan løfte enhver salat til et nyt niveau. I denne opskrift lærer du at lave din egen cæsardressing fra bunden. Det er nemt at lave og smager meget bedre end de færdiglavede versioner, du kan købe i supermarkedet. Så lad os komme i gang med at lave en lækker cæsardressing!


Cæsar salat dressing
Servings: 4 personer

Cæsar dressing

En nem og lækker opskrift på hjemmelavet cæsardressing, perfekt til at løfte enhver salat med sin cremede og smagfulde karakter.
Author: Per Asmussen
Ret: Dressing
Køkken: Mexikansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 2 minutter

Grej

  • 1 El-pisker eller piskeris eller stavblender

Ingredienser

  • 1 Ansjosfileter finthakket
  • 1 fed Hvidløg lille fed, presset/fintrevet/finthakket
  • 50 gram Parmesan friskrevet
  • Salt og Peber
  • 2 stk. Pasteuserede æggeblommer
  • 1 tsk Dijonsennep
  • 1 spsk Hvidvinseddike
  • 0,5 deciliter Olivenolie
  • 1 spsk citronsaft

Sådan gør du

  • Finhak ansjoser og hvidløg og kom det i en skål.
  • Kom æggeblommerne i en skål.
  • Tilsæt sennep, hvidvinseddike og salt og peber.
  • Pisk ingredienserne sammen med en elpisker, piskeris eller stavblender, indtil det er godt blandet.
  • Riv parmesanosten fint og rør den i dressingen.
  • Tilsæt olivenolien lidt ad gangen, mens du fortsætter med at piske, indtil dressingen er tyk og cremet.
  • Tilsæt citronsaft og smag til med salt/peber.
  • Rør godt, indtil alle ingredienserne er blandet godt sammen.
  • Din hjemmelavede cæsardressing er nu klar til at blive brugt på din yndlingssalat!

Noter

Cæsar salat dressing Cæsar salat dressing