
Opskrift på cæsar dressing
Cæsar salat er en klassiker, der blev opfundet i 1920’erne af Cesare Cardini, en italiensk immigrant, der ejede en restaurant i Mexico. Historien siger, at han en dag løb tør for ingredienser og lavede en improviseret salat med det, han havde. Denne salat blev hurtigt populær og er kendt for sin karakteristiske dressing. Cæsardressing er rig og cremet, lavet med ingredienser som parmesanost, ansjoser og hvidløg. Det er en dressing, der virkelig kan løfte enhver salat til et nyt niveau. I denne opskrift lærer du at lave din egen cæsardressing fra bunden. Det er nemt at lave og smager meget bedre end de færdiglavede versioner, du kan købe i supermarkedet. Så lad os komme i gang med at lave en lækker cæsardressing!

Cæsar dressing
Grej
- 1 El-pisker eller piskeris eller stavblender
Ingredienser
- 1 Ansjosfileter finthakket
- 1 fed Hvidløg lille fed, presset/fintrevet/finthakket
- 50 gram Parmesan friskrevet
- Salt og Peber
- 2 stk. Pasteuserede æggeblommer
- 1 tsk Dijonsennep
- 1 spsk Hvidvinseddike
- 0,5 deciliter Olivenolie
- 1 spsk citronsaft
Sådan gør du
- Finhak ansjoser og hvidløg og kom det i en skål.
- Kom æggeblommerne i en skål.
- Tilsæt sennep, hvidvinseddike og salt og peber.
- Pisk ingredienserne sammen med en elpisker, piskeris eller stavblender, indtil det er godt blandet.
- Riv parmesanosten fint og rør den i dressingen.
- Tilsæt olivenolien lidt ad gangen, mens du fortsætter med at piske, indtil dressingen er tyk og cremet.
- Tilsæt citronsaft og smag til med salt/peber.
- Rør godt, indtil alle ingredienserne er blandet godt sammen.
- Din hjemmelavede cæsardressing er nu klar til at blive brugt på din yndlingssalat!
Noter

