Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Burger boller

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

1. september 2018

Opskrift på burger boller

Lækre burgerboller med den helt rigtige krumme og konsistens.

Der findes kun et begrænset udvalg af færdige burgerboller i dagligvareforretningerne, og dem der er at vælge imellem, er en trist oplevelse, som med garanti heller ikke indeholder megen næring.

Løsningen er at bage sine burgerboller selv. Det smager flere længder bedre, og burgeren går fra at være noget, man serverer med halvdårlig samvitighed, til at blive et måltid, der ernæringsmæsigt set faktisk er helt ok.  


Antal: 12 stk.

Burger boller

Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time 15 minutter

Ingredienser

  • 20 gram Gær
  • 5 deciliter Vand lunkent
  • 10 gram Salt
  • 700 gram Hvedemel
  • 100 gram Smør blødt
  • 1 stk. Æg til pensling
  • Sesamfrø til pynt

Sådan gør du

  • Smuldr gæren i et dejfad, en stor skål eller i en røremaskine.
    Tilsæt vand og salt og opløs gæren heri.
    Rør hvedemel i gærvæsken, til du har en lind dej.
    Tilsæt det bløde smør i små stykker og rør dejen godt sammen.
    Tilsæt nu så tilpas meget mel, at dejen bliver smidig og æltbar. Den må absolut ikke være tør, men skal være let fugtig. 
    Lad dejen hæve under et fugtigt klæde – alternativt kan du bruge en badehætte – i cirka 30 minutter.
    Slå dejen ned og form den til flade boller (se billedet).
    Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
    Slå ægget ud i en dyb tallerken og pisk det sammen med en gaffel.
    Pensl de færdighævede boller med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
    Bag bollerne i 10 minutter ved 210 grader, til de er gyldne og gennembagte.
    Lad burgerbollerne afkøle på en bagerist.
    Burger boller