ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Brunsvigersnegle med brunsvigersovs

HENRIETTE KRISTIANSEN | 14. januar 2023
Bløde, luftige snegle med brunsvigeremonce indeni og så lige en viiirkelig lækker brunsvigersovs ovenpå også.
Brunsvigersnegle med brunsvigersovs

Det smovset, det snasket og bar super duper mums

Brunsvigersnegle med brunsvigersovs på toppen..

Så kan man da snakke om at forene det bedste fra 2 verdener

Bløde, luftige snegle med brunsvigeremonce indeni og så lige en viiirkelig lækker brunsvigersovs ovenpå også.

Jeg har bagt dem i fad, så de bliver bløde hele vejen rundt og smovset holdes inde
De er nemme at lave og perfekte til eftermiddagshyggen.


Brunsvigersnegle med brunsvigersovs

Brunsvigersnegle med brunsvigersovs

Bløde, luftige snegle med brunsvigeremonce indeni og så lige en viiirkelig lækker brunsvigersovs ovenpå også.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Bagning, Sødt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Hævetid: 1 time
Antal: 18 stk.
Forfatter: Henriette Kristiansen

Ingredienser

Dej

  • 65 gram Smør
  • 2 decilliter Mælk
  • 25 gram Gær
  • 1 stk. Æg
  • 2 spsk. Sukker
  • 1/2 tsk. Salt
  • 400 gram Hvedemel

Remonce

  • 200 gram Smør stuetempereret
  • 200 gram Brun farin

Brunsvigersovs

  • 125 gram Brun farin
  • 50 gram Smør
  • 3/4 deciliter Fløde

Sådan gør du

Dej

  • Smelt smørret i en lille gryde, tag af varmen, tilføj mælk og rør gæret ud i den lune blanding.
  • Hæld i en skål og rær æg og sukker ud i.
  • Efter hævning rulles dejen ud til et rektangel, 3-5 mm tykt. Remoncen røres sammen med elpisker og smøres på – fordel godt på hele dejen.
  • Tilføj først mel og derefter salt. Rør nu dejen godt sammen og ælt færdigt på et meldrysset bord. Sæt til hævning 1 time.
  • Rul dejen sammen på den lange led og skær snegle af ca. 3 cm tykkelse. Put dem i en bradepande el. fad med lidt afstand imellem.
  • Pensl med mælk og bag ca 20 min ved 200 grader, alm ovn.

Brunsvigersovs

  • Mens sneglene er i ovnen, smeltes smør og brun farin sammen i en gryde ved lav varme. Rør undervej og lad simre et par minutter. Tilføj fløde og rør godt til jævn og fin sovs. Tag af varmen. Sovsen tykner, når den køler.
  • Når sneglene er kølet lidt, puttes sovsen på og serveres lune med ekstra sovs on the side

Noter

Brunsvigersnegle med brunsvigersovs Brunsvigersnegle med brunsvigersovs

Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)