
Det smovset, det snasket og bar super duper mums
Brunsvigersnegle med brunsvigersovs på toppen..
Så kan man da snakke om at forene det bedste fra 2 verdener
Bløde, luftige snegle med brunsvigeremonce indeni og så lige en viiirkelig lækker brunsvigersovs ovenpå også.
Jeg har bagt dem i fad, så de bliver bløde hele vejen rundt og smovset holdes inde
De er nemme at lave og perfekte til eftermiddagshyggen.

Brunsvigersnegle med brunsvigersovs
Ingredienser
Dej
- 65 gram Smør
- 2 decilliter Mælk
- 25 gram Gær
- 1 stk. Æg
- 2 spsk. Sukker
- 1/2 tsk. Salt
- 400 gram Hvedemel
Remonce
- 200 gram Smør stuetempereret
- 200 gram Brun farin
Brunsvigersovs
- 125 gram Brun farin
- 50 gram Smør
- 3/4 deciliter Fløde
Sådan gør du
Dej
- Smelt smørret i en lille gryde, tag af varmen, tilføj mælk og rør gæret ud i den lune blanding.
- Hæld i en skål og rær æg og sukker ud i.
- Efter hævning rulles dejen ud til et rektangel, 3-5 mm tykt. Remoncen røres sammen med elpisker og smøres på – fordel godt på hele dejen.
- Tilføj først mel og derefter salt. Rør nu dejen godt sammen og ælt færdigt på et meldrysset bord. Sæt til hævning 1 time.
- Rul dejen sammen på den lange led og skær snegle af ca. 3 cm tykkelse. Put dem i en bradepande el. fad med lidt afstand imellem.
- Pensl med mælk og bag ca 20 min ved 200 grader, alm ovn.
Brunsvigersovs
- Mens sneglene er i ovnen, smeltes smør og brun farin sammen i en gryde ved lav varme. Rør undervej og lad simre et par minutter. Tilføj fløde og rør godt til jævn og fin sovs. Tag af varmen. Sovsen tykner, når den køler.
- Når sneglene er kølet lidt, puttes sovsen på og serveres lune med ekstra sovs on the side
Noter


Om forfatteren
Instragram madblogger (henriette_ak)