x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Brunet smør

PER ASMUSSEN | 11. september 2019

I en tid, hvor chiagrød, avocadomadder og buddha bowls hitter, er smør muligvis ikke det mest “hippe”.

– men nu, hvor efteråret har meldt sin ankomst, ændrer vores spisevaner sig typisk en smule.

Efter en lang periode, hvor det lune vejr har indbudt til grill og lette salater og dressinger, giver de køligere tider os nemlig lyst til lidt tungere og “varmende” retter.

– Så skal der smør på bordet, hvis du spørger mig. Det er nemlig smørret, der gør’et! 🙂 Og brunet smør er en meget nem måde at servere en dejlig smørsauce til aftensmaden.

Brunet smør

Smørsauce lyder måske voldsomt eller meget fed, men lad dig ikke narre. Fordi brunet smør har en så kraftig smag, spiser man ikke synderligt meget af det.

Når smørret brunes, udvikler det en skøn, rund og meget fyldig nøddeagtig smag, der går supergodt sammen med både kød, kartofler og grønt.

Det er nemt at lave, det dufter helt fantastisk, og så passer det til det meste.

Brunet smør

Selv synes jeg, brunet smør/smørsauce er helt perfekt til at vende i en god hjemmelavet pasta, og ellers har jeg også serveret det til en sous vide svinemørbrad, som jeg havde rullet i krydderurterasp.


Brunet smør

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 minute
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

 • 100 gram Smør

Sådan gør du

  1. Skær smørret i mindre stykker.
  2. Kom det i en gryde og stil gryden på komfuret.
  3. Smelt smørret ved middelvarme (7 ud af 14 på mit komfur). Undlad at røre rundt i det. Efterhånden som smørret smelter, vil vallen bundfælde (falde til bunds).Brunet smørBrunet smør
  4. Skru op for blusset, når smørret er smeltet (11 ud af 14 på mit komfur).Brunet smør
  5. Rør i det hvert andet minut. Det skal op og bruse for at udvikle den gode nøddeagtige smag og duft, men temperaturen må samtidig heller ikke være for høj - det vil give en brændt smag til dit brunede smør.Brunet smørBrunet smør
  6. Lad det brunede smør løbe gennem et ostelærred eller en stofble - eventuelt over i et patentglas, hvis det skal gemmes til senere, eller i en skål.Brunet smør
  7. Det brunede smør er nu klar til servering.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.