ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Brosme med Sauce Hollandaise

METTE | 1. september 2018
Serveret med grønne asparges og kartofler

Brosme er en mildt smagende fisk der minder en del om torsk.

I denne opskrift bruger vi fileten, der sammen med grønne asparges, små kartofler og sauce Hollandaise bliver til et virkelig lækkert måltid.


Antal: 4 Personer

Brosme med Sauce Hollandaise

Serveret med grønne asparges og kartofler
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Mette
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 600 gram Brosme filet
  • 4 stk. Gulerødder
  • 1 stk. fennikel
  • 1 stk. Løg
  • 3 fed Hvidløg
  • 1 bundt Dild
  • 1 stk. Citron revet skal og saft
  • 1.5 deciliter Hvidvin
  • Smør
  • Olie
  • Krydderier salt og peber

Tilbehør

  • 1 bundt Asparges grønne
  • 1 kilogram Kartofler brug små kartofler

Sauce

  • 250 gram Smør svarer til 1 pakke
  • 3 stk. Æggeblommer
  • 0.5 stk. Citron saften herfra
  • 1 spsk. Fiskefond
  • 1 knsp. Salt
  • 1 knsp. Peber hvid peber

Sådan gør du

  • Brosmefilet med urter:

    Skyl og tør fisken godt af.
    Drys den med salt og lad den stå ved stuetemperatur i 30 minutter.
    Skyl saltet af fisken og tør den godt. Den er nu klar til brug.
    Pil og hak løg og hvidløg.
    Skræl gulerødderne og hak dem i små tern.
    Vask og riv citronen og pres herefter saften. Sæt begge dele til side.
    Skyl dilden grundigt og tør den godt. Hak den herefter groft.
    Skyl fennikel, skær toppen af og kasser den. Skær ligeledes fennikel i små tern. 
    Opvarm en sauterpande med olie.
    Når olien er varm tilsættes en klat smør, og grøntsagerne sauteres ved middel varme, til de er let bløde. De må endelig ikke få for meget, da de også skal i ovnen. Krydr med salt og peber.
    Læg fisken i et ovnfast fad og krydr den let med salt og peber. Drys herefter med revet citronskal og dild og dryp til sidst citronsaft over.
    Læg de sauterede grøntsager ovenpå fisken i fadet. 
    Hæld hvidvin ved.
    Bag fisken i ovnen i cirka 25 minutter ved 200 grader. 
     

    Sauce Hollandaise: 

    Start med at klare smørret.
    Kom smørret i en lille gryde og smelt det over svag varme.
    Når smørret er smeltet, skal vallen skummes af toppen. Vallen er det hvide, grumsede lag, der ligger i overfladen af gryden.
    Hæld forsigtigt det klarede smør over i en anden gryde - sørg for, at bundfaldet ikke kommer med. 
    Kom æggeblommer og fiskefond i en skål, der kan tåle at stå over et vandbad. 
    Pisk, til massen bliver lys og skummende.
    Tilsæt det klarede smør - start med lidt ad gangen, mens du pisker, herefter kan du tilsætte resten af smørret i en tynd stråle. Pisk i saucen konstant.
    Smag saucen til med citronsaft, salt og hvid peber.
     

    Servering: 

    Kog kartoflerne, til de er tilpas møre.
    Skær den nederste del af de grønne asparges og damp dem i letsaltet vand.
    Server fisken sammen med kartofler, grønne asparges og den lækre Sauce Hollandaise.

Om forfatteren


Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?