Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Brombærtærte

Mette Albæk Kankesan21. august 2019

Opskrift på brombærtærte

Det friske, dyblilla og spændstige brombær er nok det smukkeste bær, der findes! Og ikke nok med at brombær er smukke, de smager også helt fantastisk skønt.

Lige om lidt begynder det at bugne med de VIRKELIG smagfulde danske brombær.

Måske du selv skal på brombærjagt i haven eller den danske natur, eller måske du holder dig til supermarkedets enten friske eller frosne udbud? Måske du er så heldig at få en pose forærende af naboen ?

Uanset hvordan, brombærene nu må finde vej til dit køkken, så er der rigeligt med anvendelsesmuligheder!

Jeg er vild med at spise de friske brombær direkte fra bakken, men jeg er MINDST ligeså glad for at bruge dem i mine kager.

Jeg besluttede mig derfor for at varme lidt op til den kommende brombærsæson ved at bage denne søde, sprøde brombærtærte. Med deres syrlige og meget aromatiske smag, er brombær nemlig helt ideelle at bruge i desserter – og ikke mindst ovenpå en lækker, sprød og sød tærtebund.

Tærten er fyldt med skønne, syrlige/søde brombær og makroner i en dejlig blød, hjemmelavet vaniljecreme.

Ricottaen er i øvrigt med til at give tærtebunden en helt vildt dejlig syrlighed, og så er den faktisk også med til at gøre bunden ekstrasprød. Win-win! Jeg tænker, at du muligvis kan bruge andre friskoste også.

Denne gang brugte jeg hvid chokolade, men jeg tænker faktisk, at mørk chokolade havde været ENDNU bedre. Det kan du eventuelt selv prøve kræfter med, hvis du har lyst, og i så fald er du mere end velkommen til at dele resultatet med mig i kommentarfeltet! ?

Hvis du er mere til andre bær, kan du også sagtens udskifte brombærene med disse. Så smart er det jo med tærter, at de så let som ingenting kan varieres!


Antal: 6 personer

Brombærtærte

Forfatter: Mette Albæk Kankesan
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

Tærtebund

  • 1 deciliter Hvid chokolade chokoladeknapper (cirka 75 gram)
  • 100 gram Friskost jeg vil anbefale ricotta
  • 100 gram Smør
  • 3.33333 deciliter Hvedemel
  • Kikærter tørrede - til bagningen

Tærtefyld

  • 3 Æggeblommer pasteuriseret
  • 40 gram Sukker
  • 16 gram Majsstivelse
  • Vaniljestang
  • 200 gram Fløde 18%
  • 65 gram Makroner cirka en kvart pose
  • 50 gram Piskefløde
  • 300 gram Brombær

Sådan gør du

Tærtebund

    1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
    2. Friskost, smør og hvedemel hældes i din foodprocessor.
    3. Blend det hele til en ensartet masse.
    4. Hæld dejen ud på en meldrysset bordplade.
    5. Tag din kagerulle og rul dejen ud i cirka 0,5 centimeters tykkelse.
    6. Find en tærteform i metal. Min tærteform er godt Ø20 centimeter. Det er vigtigt, at det er en tærteform med en løs bund.
    7. Pres tærtedejen ud i formen og brug en kniv til at skære kanterne til.
    8. Tag en gaffel og prik huller i tærtebunden.
    9. Tag et stykke bagepapir og læg det ovenpå tærtedejen.
    10. Hæld tørrede kikærter (eller ris, bønner eller linser - hvad du lige har i skabet) ovenpå bagepapiret, så tærteformen fyldes ud. På den måde undgår vi en sprækket tærtebund.
    11. Kom tærtebunden i den forvarmede ovn.
    12. Lad den bage i 20 minutters tid, så den bliver lækkert sprød og flot gylden.
    13. Tag den bagte tærtebund ud af ovnen.
    14. Bagepapiret fjernes og tærteformen tømmes for kikærter. De kan sagtens gemmes og bruges til en anden gang, du skal bage tærte.
    15. Stil tærten til afkøling.
    16. Når tærten er afkølet: Smelt chokoladen i mikrobølgeovnen. Du kan også sagtens vælge at bruge chokolade fra en plade.
    17. Smør den smeltede chokolade udover tærtebunden (også op af siderne). Jeg brugte en pensel til at fordele chokoladen udover bunden.
    18. Stil tærtebunden til side, imens du forbereder tærtefyldet.
     

Tærtefyld

    1. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud med en kniv.
    2. De pasteuriserede æggeblommer hældes i en gryde med sukker, majsstivelse, vaniljekorn og fløden (18%).
    3. Sæt gryden på komfuret og varm blandingen op til kogepunktet unde romrøring. Lad det koge i et par minutter, indtil den bliver dejligt tyk, mens du fortsat pisker.
    4. Tag derefter gryden af varmen og stil vaniljecremen til afkøling.
    5. Pisk piskefløden til skum.
    6. Knus makronerne groft.
    7. Flødeskummet og makronerne vendes nu i vaniljecremen.
    8. Tærtebunden fyldes nu med tærtefyldet.
    9. Dekorér toppen af tærten med de smukke brombær ovenpå tærtefyldet.
    10. Servér!
    Brombærtærte