
Opskrift på broccolisalat med peanutbutterdressing
Dejlig og lækker opskrift på broccolisalat serveret med peanutbutterdressing.
Opskriften passer til 3-4 personer, hvis det serveres som tilbehør.
Vi har opskriften fra bogen: “Hverdagsfavoritter“, hvor forfatterne siger følgende om opskriften:
“Vi er både vilde med peanutbutter og det asiatiske køkken, og i denne salat kombineres de på bedste vis.
Salaten kan spises som et måltid i sig selv, men den smager også forrygende til veggiedeller eller falafler.”

Broccolisalat med peanutbutterdressing
Ingredienser
Salat
- 1 stk. Broccoli
- 2 stk. Forårsløg
- 1 stk. Æbler
- 100 gram Edamamebønner Frosne
- 1 håndfuld Peanuts
Dressing
- 2 spsk. Peanutbutter
- 3 spsk. Vand
- 2 spsk. Soya
- 1 stk. Lime saft af 1 lime
- 3-4 cm Chili rød chili
- Frisk ingefær 1 x 1 cm
Sådan gør du
- Skær broccolibuketter og stokken i små, mundrette stykker. Snit forårsløg fint, og hak æblet. Bland det hele i en skål.
- Hæld kogende vand over edamamebønnerne, og lad dem stå i 2 minutter, inden vandet sies fra. Tilsæt dem til skålen, og vend rundt.
- Lav dressingen ved at røre peanutbutter, vand, sojasauce og lime sammen i en skål.
- Hak den røde chili meget fint, og skræl og riv ingefæren. Tilsæt det til dressingen, og rør den godt sammen.
- Hæld dressingen over salaten, og massér den ind i salaten med hænderne, så det hele blandes godt.
- Top salaten med peanuts, og servér.