Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Brændte skorzonerrødder (bålmad)

MuusmannMuusmann Forlag
 

Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

25. august 2020
Med røget dildfløde

Opskrift på brændte skorzonerrødder (bålmad)

Brændte skorzonerrødder med røget dildfløde.

Vi har opskriften fra bogen: “Grøn bålmad“, skrevet af forfatterne Eva H. & Nicolai Tram.

Opskriften krævet en pincet og sigte foruden bålet.


Antal: 2 personer

Brændte skorzonerrødder (bålmad)

Med røget dildfløde
Forfatter: Muusmann Forlag
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 5 stk. Skorzonerrødder tykke
  • 0.5 deciliter Piskefløde
  • 1 bunch Dild
  • 1 knivspids Flormelis
  • Citronsaft
  • Flagesalt

Sådan gør du

  • Lad bålet brænde til store flotte flammer.
    Vask skorzonerrødderne grundigt fri for jord og læg dem så direkte i flammerne.
    Lad dem brænde heri i ca. 10 minutter, vend dem hyppigt undervejs.
    Tag skorzonerrødderne ud af bålet og lad dem afkøle let.
    Bræk alt det brændte af rødderne, det falder af som flager og afslører en smuk gylden og veltilberedt rod under alt det brændte.
    Hæld fløden i en gryde eller et glas og tilsæt en stor varm glød til fløden.
    Det syder og sprutter, og når gløden er kold, har fløden fået en røget aroma. Sigt fløden igennem en fintmasket sigte.
    Tag lidt dild fra til anretningen og læg resten i en morter og knus den grundigt.
    Tilsæt den røgede fløde til dilden og rør rundt.
    Smag til med flormelis, citronsaft og salt.
    Anret skorzonerrødderne på en tallerken med plukket dild og den røgede fløde.