Med røget dildfløde

Brændte skorzonerrødder med røget dildfløde.
Vi har opskriften fra bogen: “Grøn bålmad“, skrevet af forfatterne Eva H. & Nicolai Tram.
Opskriften krævet en pincet og sigte foruden bålet.

Ingredienser
- 5 stk. Skorzonerrødder tykke
- 0.5 deciliter Piskefløde
- 1 bunch Dild
- 1 pinch Flormelis
- Citronsaft
- Flagesalt
Sådan gør du
- Lad bålet brænde til store flotte flammer. Vask skorzonerrødderne grundigt fri for jord og læg dem så direkte i flammerne. Lad dem brænde heri i ca. 10 minutter, vend dem hyppigt undervejs. Tag skorzonerrødderne ud af bålet og lad dem afkøle let. Bræk alt det brændte af rødderne, det falder af som flager og afslører en smuk gylden og veltilberedt rod under alt det brændte. Hæld fløden i en gryde eller et glas og tilsæt en stor varm glød til fløden. Det syder og sprutter, og når gløden er kold, har fløden fået en røget aroma. Sigt fløden igennem en fintmasket sigte. Tag lidt dild fra til anretningen og læg resten i en morter og knus den grundigt. Tilsæt den røgede fløde til dilden og rør rundt. Smag til med flormelis, citronsaft og salt. Anret skorzonerrødderne på en tallerken med plukket dild og den røgede fløde.
Om forfatteren
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.