Brændte porrer med salsa romesco.
Denne lille simple ret vil overraske de fleste.
Superlet at lave og fuld af smag.
Sødmen fra de grillede porrer oppe imod den kraftige, røgede salsa romesco vil uden tvivl imponere dine gæster.
Vi har opskriften fra bogen: “Grill grønt“, hvor forfatteren Nikolaj Juel.

Ingredienser
- 4 stk. Porre
Salsa romesco
- 1 clove Hvidløg
- 2 stk. Rød peberfrugt
- 1 stk. Tomater solmoden
- 60 gram Mandler uden skal
- 1 loaf Brød tyk skive og tørt brød uden skorpe
- 1 tsk. Røget paprika dulce
- 1 tsk. Røget paprika picante
- 2 spsk. Sherryvineddike
- Olivenolie
- Salt
Sådan gør du
- Begynd med salsaen. Grill peber og tomat. Tag skindet af, og fjern kernerne. Kom 150 ml olivenolie i en kasserolle, og sæt den på blusset. Hak brødet til brødkrummer i en foodprocessor, og kom brødkrummerne i den varme olie. Tag brødkrummerne op af olien, når de er gyldne, og dræn dem på et stykke køkkenrulle. Knus hvidløget i en morter med lidt salt. Kom mandlerne i morteren, og stød dem, til de er groftmalede. Kom dernæst tomat og peber i morteren, og stød, til du har en grov mos. Tilsæt dernæst brødkrummer, de to slags paprika, sherry-vineddike og 2 spsk. olivenolie. Rør det hele godt sammen, og smag til med salt og lidt ekstra vineddike, hvis det mangler. Sæt til side. Lav et snit ned langs hver porre. Snittet skal gå ind til midten, så du kan skylle porren fri for jordrester. Du skal ikke pille nogen lag af. Vi vil gerne have porrens ydre, grove lag, når vi skal grille dem. Læg porrerne på grillen, til det yderste lag begynder at brænde. Vend porren, og gentag processen. Fjern det brændte lag, og læg en porre på hver tallerken. Servér med en skefuld salsa romesco og et par dryp olivenolie.
Om forfatteren
Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk