x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Bowle med bagt kål

GYLDENDAL | 31. december 2019

Smuk og sund ret, der får det bedste frem i dine grøntsager efter en tur i ovnen.

Retten er mild, så det anbefales at spise en lys fisk, hytteost eller kylling til.

Vi har opskriften fra bogen: “Plus 40 minus 10“. Bogen er skrevet af Alice Apel Hartvig & Majbritt L. Engell og de skriver følgende om opskriften:

“Spis 1 portion til frokost og 1 portion til aften, og sørg for, at der enten er 75 g fisk eller 75 g hytteost i hver portion.”


Bowle med bagt kål

No ratings yet
Udskriv Pin
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Gyldendal

Ingredienser

  • 100 gram Gulerod delt på langs
  • 200 gram Spidskål skåret i tykke skiver
  • 200 gram Blomkål skåret i skiver a 1 cm
  • Hvidløg 2-3 fed, delt i halve
  • Krydderurter et par stænger rosmarin eller timian
  • 20 gram Jomfruolivenolie
  • Salt og peber
  • 75 gram Linser røde eller grønne, forkogt
  • 1 spsk. Pesto
  • 150 gram Protein i form af enten mager fisk eller fjerkræ eller 150 g hytteost

Sådan gør du

  • Stil ovnen på 175 grader varmluft.
    Fordel gulerødder, blomkål og spidskål på en bageplade med bagepapir.
    Fordel hvidløg, rosmarin, olie, salt og peber over grøntsagerne.
    Bag retten i ovnen i ca. 40 minutter.
    Vend grøntsagerne løbende.
    Del retten i 2 portioner, og server hver portion med kogte røde linser og pesto.
    Drys med salt.
    Server protein ved siden af.

Om forfatteren


Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk

Plus 40 minus 10

Vi har opskriften fra bogen: "Plus 40 minus 10"