
Opskrift på bounty granola
En ny version af granola er født; bounty granola! Præcis så godt som det lyder; kakaogranola med kokos, vendt sammen med mørk chokolade og kokosflager, uuuuhm….
Jeg kan godt lide, når der er lidt sprøde klumper i granolaen og det er der i denne, men er man ikke til det, kan den skilles mere ad efter bagning – begge dele fungerer fortrinligt.
Granolaen her er lavet i ovnen, så kræver den nemlig kun den tid, det tager at røre den sammen og jeg synes, det giver et lækkert sprødt resultat.
Kokosgranolaen smager skønt på yoghurt, på chiagrød eller som topping i smoothiebowl og holder sig fint sprød i lufttæt beholder i et par uger.
Den tager en lille halv time fra start til slut og så er der altså mulighed for en ret så luksus start på dagen

Bounty granola
Ingredienser
- 3 deciliter Havregryn
- 1 deciliter Kokosmel
- 1/2 deciliter Hampefrø eller andre frø, fx sesamfrø
- 1 spsk. Kakao
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 1 spsk. Kokosolie
- 1 stk. Banan moden og most
- 1 spsk. Honning flydende
Efter bagning
- 1/2 deciliter Mørk chokolade hakket
- 1 deciliter Kokosflager
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader,
- Vend havregryn, kokosmel, frø, kakao og vanillesukker sammen i en skål.
- Opvarm kokosolien i mikroovn, bare lige så den er så blød, at den kan arbejdes med og rør den sammen med banan og honning.
- Vend den bløde blanding i den tørre blanding, bland godt.
- Spred granolaen godt ud på en bageplade med bagepapir og bag 10 min i ovnen.
- Vend rundt i granolaen og bag yderligere 8-10 min.
- Afkøl og skil klumperne lidt, hvis du ønsker. Vend chokolade og kokosflager i og så er den klar
Noter
