Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Boghvedepandekager

Fadls forlagfadlsforlag
 
1. april 2019
Serveret med bacon, bagte æbler og saltet vaniljeahornsirup

Opskrift på boghvedepandekager

Det lyder ikke som den mest oplagte kombination: Pandekager lavet af boghvedemel, kombineret med en salt bacon, sure bagte æbler og en salt vaniljeahornsirup.

Det kræver nogengange at man kan tænke ud af boksen og løfte måltider til et højere niveau. Sat på spidsen så er det hvad en brunch gør generelt, da de salte ting fra frokoster kombineres med de søde ting fra morgenbordet.

Vi har opskriften fra bogen: “Forunderlig mad“, hvor forfatteren Katrin Joensen-Næs siger følgende om opskriften:

“Selvom pandekager og bacon lyder som to forskellige ting, som aldrig burde finde hinanden, så giver de et smagfuldt sammenspil. Bacon giver en meget dyb smag af umami, som ofte kan være svær at tilføje i desserter. Det giver denne ret en nuance mere, da bacon er salt, siruppen sød, æblerne sure, og boghveden en anelse bitter.”


Antal: 4 Portioner

Boghvedepandekager

Serveret med bacon, bagte æbler og saltet vaniljeahornsirup
Forfatter: fadlsforlag
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

PANDEKAGEDEJ

  • 2 deciliter Mælk Lunkent
  • 10 gram Gær
  • 1 spsk. Ahornsirup
  • 2 spsk. Olie
  • 120 gram Boghvedemel
  • 0.5 tsk. Vaniljesukker
  • 0.25 tsk. Kanel
  • 0.25 tsk. Kardemomme
  • Peber Fra kværn
  • Havsalt Lidt

SALTET VANILJEAHORNSIRUP

  • 1 deciliter Ahornsirup
  • 1 stk. Vaniljestang
  • 0.5 tsk. Havsalt

BAGTE ÆBLER

  • 3 stk. Æbler Skåret i både
  • frisk rosmarin 2 stilke
  • Salt
  • Peber

TOPPING

  • 8 skiver Bacon

Sådan gør du

  • Rør gær og lunken mælk sammen. Rør resten af ingredienserne i til pandekagedejen, og dæk skålen til med film, og sæt i køleskab til dagen efter. 
    Skær vaniljestangen midt over, og skrab kornene ned i en gryde sammen med sirup og havsalt, og kom selve stangen i også. Den har også smag. Bring det hele i kog, og lad det simre i 3 minutter. Tag det af varmen, lad det stå lidt, så siruppen kan trække noget smag fra vaniljestangen.
    Vend æbler, olie, salt og peber sammen, og læg rosmarin ved i en bradepande. Bag ved 180 grader i 20-30 minutter, til æblerne har fået lidt farve.
    Varm en pande over middel varme. Steg bacon, så den er gennemstegt og er begyndt at blive sprød. Tag af panden, men lad 3-5 skiver ligge tilbage, det afhænger af, hvor stor din pande er. Arranger bacon, så der er god plads mellem skiverne. Hæld dernæst et lag pandekagedej henover hver skive bacon, så du får nogle aflange pandekager. Steg til bobler stiger til overfladen, vend og steg til pandekagerne er brune på den anden side.
    Server pandekagerne med sirup og æbler. Velbekomme!