Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Klassisk Bønnesalat

Anne MetteAnne Mette Autzen

Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!

20. august 2018
En lækker salat med bønner, fetaost og rødløg

Opskrift på klassisk bønnesalat

En lækker og simpel salat med grønne bønner, rødløg og fetaost. Salaten er hurtigt på bordet og egner sig godt som tilbehør til mange forskellige former for kød, fisk og fjerkræ.


Antal: 4 Portioner

Klassisk Bønnesalat

En lækker salat med bønner, fetaost og rødløg
Forfatter: Anne Mette Autzen
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 5 minutter

Ingredienser

  • 300 gram Haricots Vert friske eller frosne
  • 1 stk. Rødløg
  • 150 gram Feta i tern eller et helt stykke
  • Krydderier salt og peber
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Nip de grønne bønner og kog dem knap møre i letsaltet vand (cirka 3 minutter). Du kan også sagtens bruge grønne bønner til denne salat, så skal de blot koges direkte fra frost i 2 minutter. 
    Overhæld de kogte bønner med koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte. Det kolde "bad" gør, at kogningen stoppes, så bønnerne bevarer deres sprødhed, og at den friske grønne farve bevares. 
    Pil og hak rødløget fint.
    Bland bønner, rødløg og feta (smuldret eller i tern) sammen i en skål. Vend salaten med lidt olivenolie, salt og peber. 
    Server som tilbehør til kød.