En lækker salat med bønner, fetaost og rødløg
Opskrift på klassisk bønnesalat
En lækker og simpel salat med grønne bønner, rødløg og fetaost. Salaten er hurtigt på bordet og egner sig godt som tilbehør til mange forskellige former for kød, fisk og fjerkræ.
Antal: Portioner
Klassisk Bønnesalat
En lækker salat med bønner, fetaost og rødløg
Ingredienser
- 300 gram Haricots Vert friske eller frosne
- 1 stk. Rødløg
- 150 gram Feta i tern eller et helt stykke
- Krydderier salt og peber
- Olivenolie
Sådan gør du
- Nip de grønne bønner og kog dem knap møre i letsaltet vand (cirka 3 minutter). Du kan også sagtens bruge grønne bønner til denne salat, så skal de blot koges direkte fra frost i 2 minutter. Overhæld de kogte bønner med koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte. Det kolde "bad" gør, at kogningen stoppes, så bønnerne bevarer deres sprødhed, og at den friske grønne farve bevares. Pil og hak rødløget fint. Bland bønner, rødløg og feta (smuldret eller i tern) sammen i en skål. Vend salaten med lidt olivenolie, salt og peber. Server som tilbehør til kød.