Prøv at kaste dig ud i en lækker og letlavet syltetøj lavet på blommer, vanilje og sukker.
Opskrift på blommesyltetøj
Har du blommer i haven, er det oplagt at sylte nogle af frugterne, da både sæsonen og holdbarheden for friske blommer er kort.
Prøv at kaste dig ud i en lækker og letlavet syltetøj lavet på blommer, vanille og sukker.
Antal: Portion
Blommesyltetøj
Prøv at kaste dig ud i en lækker og letlavet syltetøj lavet på blommer, vanilje og sukker.
Ingredienser
- 1500 gram Blommer
- 800 gram Rørsukker
- 1 stk. Vaniljestang
- 0.5 deciliter Vand
- rød melatin følg posens anvisning for at finde den korrekte dosering
- Atamon
Sådan gør du
- Blommerne skylles godt, halveres og udstenes. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud med en lille, skarp kniv. "Mos" kornene ud i lidt af sukkeret, så de skilles fra hinanden. Kom blommer, det hjemmelavede vanillesukker, sukker og vand i en gryde og kog blandingen op. Skum overfladen af, hvis det er nødvendigt. Lad frugtblandingen koge ved svag varme i cirka 30-40 minutter. Kog, til det begynder at tykne. Blend eventuelt syltetøjet med en stavblender, hvis du ønsker, den skal være helt jævn og glat. Tilsæt melatin efter pakkens anvisning. Heraf fremgår det, hvor meget du skal bruge, afhængig af hvor fast du ønsker dit syltetøj. Hæld blommesyltetøjet på rene, skoldede glas der eventuelt er skyllet i atamon. Opbevar blommesyltetøjet køligt.
Noter
Blommesyltetøj er lækkert på brød og boller og som tilbehør til is og pandekager. Prøv også at komme en skefuld på din skyr eller havregrød om morgenen - det smager virkelig godt!