Opskrift på blomkålspizza
Lækker og velsmagende blomkålspizza med friskost, parmesan, chili og rucola.
Det smager dejligt sammen og der er masser af umami-smag i parmesanen.
Vi har opskriften fra bogen “Evergreen“, skrevet af Mikkel Karstad.

Servings: Portioner
Blomkålspizza
Ingredienser
Pizzadej
- 15 gram Gær
- 3 deciliter Vand Lunt
- 500 gram Hvedemel Gerne Tipo 00-mel
- 2 tsk. Salt
- 2 spsk. Olivenolie Ekstra jomfru
Fyld
- 300 gram Blomkål ½ blomkål
- 100 gram Friskost
- Salt
- Peber Fra kværn
- 0.5 deciliter Olivenolie Ekstra jomfru
- 100 gram Parmesan Friskrevet
- Chilipulver
- 50 gram salat Frisk rucola
Sådan gør du
Pizzadej
- Opløs gæren i det lune vand i en skål. Bland mel, salt og olivenolie i en anden skål, og tilsæt vand og gær. Ælt det hele godt sammen. Kom dejen ud på et meldrysset bord,og ælt den grundigt igen - nem i 4-5 minutter, til den er smidig og sej. Læg dejen i en skål, drys med lidt mel, og læget viskestykke over den. Lad dejen hæve i 45-60 minutter. Del dejen i fire stykker på størrelse med tennisbolde. Rul dem helt tyndt ud på et meldrysset bord.
Fyld
- Skyl det halve blomkålshoved i koldt vand,og snit det helt tyndt på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Rør friskosten med salt og friskkværnet peber og en lille smule olivenolie. Smør friskosten ud over de tynde pizzabunde, og fordel såden snittede blomkål over bundene. Drys med friskrevet parmesan og lidt tørret chili på toppen. Dryp med olivenolie til sidst, og kom pizzaerne en ad gangen i en forvarmet ovn på 240-250 grader, så de bliver bagt ved rigtig høj temperatur. Bag hver pizza i 8-10 minutter, indtil den er helt gylden og sprød på toppen, og bunden er bagt. Tag pizzaen ud af ovnen, og bag de næste pizzaer på samme måde. Skyl rucolaen, og kom den på toppen af pizzaen. Spis med det samme, mens pizzaen er varm og sprød.