Opskrift på biscotti
Opskrift på den dejlige italienske småkage: Biscotti, der bl.a. indeholder mandler og citronskal. Småkagen er kendt for at være hård og blive dejlig lækker når den dyppes i kaffe/espresso.
Vi har opskriften fra bogen “Småkager”, hvor forfatteren Louisa Lorang skriver følgende om opskriften:
“Biscotti er altid godt. Og her får du en dejlig stor portion, så du altid har til at lægge på underkoppen til din espresso eller til at dyppe i din likør. Småkagerne kan holde sig længe, hvis du sørger for at køle dem helt af, før du pakker dem i en tætsluttende kagedåse.”
Opskriften giver mellem 80-100 stk.

Biscotti
Ingredienser
- 250 gram Sukker
- 250 gram Hvedemel
- 1 knivspids Salt
- 1 tsk. Bagepulver
- Citronskal fintrevet - fra 1 økologisk citron
- 2 stk. Æg large
- 150 gram Mandler
- 50 gram Pistacienødder saltede
Til pensling
- 1 stk. Æg
- Vand lidt - koldt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Bland sukker, mel, salt, bagepulver og revet citronskal sammen. Pisk æggene let sammen med en gaffel, og rør dem i melblandingen. Saml dejen, og vend mandler og pistacienødder i. Rul dejen i tommelfinger-tykke pølser, og læg dem på bageplader med bagepapir. Der kan højst være to pølser på hver plade, for dejen flyder meget ud. Bag kagerne i ovnen i ca. 20 minutter, til dejen har sat sig. Tag dem ud, og lad dem køle lidt af, før du pensler med sammenpisket æg og vand. Skru ovnen ned til 150 grader varmluft. Skær kagestængerne i skiver på ca. 2 cm. Bred dem ud på bagepladerne, og bag dem sprøde og hårde i ovnen i ca. 20 minutter. Tag dem ud, og lad dem køle dem helt af.