x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Biscotti

LINDHARDT OG RINGHOF | 23. september 2020

Opskrift på den dejlige italienske småkage: Biscotti, der bl.a. indeholder mandler og citronskal. Småkagen er kendt for at være hård og blive dejlig lækker når den dyppes i kaffe/espresso.

Vi har opskriften fra bogen “Småkager”, hvor forfatteren Louisa Lorang skriver følgende om opskriften:

“Biscotti er altid godt. Og her får du en dejlig stor portion, så du altid har til at lægge på underkoppen til din espresso eller til at dyppe i din likør. Småkagerne kan holde sig længe, hvis du sørger for at køle dem helt af, før du pakker dem i en tætsluttende kagedåse.”

Opskriften giver mellem 80-100 stk.


Biscotti

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Antal: 90 stk.
Forfatter: Lindhardt og Ringhof

Ingredienser

  • 250 gram Sukker
  • 250 gram Hvedemel
  • 1 pinch Salt
  • 1 tsk. Bagepulver
  • Citronskal fintrevet - fra 1 økologisk citron
  • 2 stk. Æg large
  • 150 gram Mandler
  • 50 gram Pistacienødder saltede

Til pensling

  • 1 stk. Æg
  • Vand lidt - koldt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
    Bland sukker, mel, salt, bagepulver og revet citronskal sammen.
    Pisk æggene let sammen med en gaffel, og rør dem i melblandingen.
    Saml dejen, og vend mandler og pistacienødder i.
    Rul dejen i tommelfinger-tykke pølser, og læg dem på bageplader med bagepapir.
    Der kan højst være to pølser på hver plade, for dejen flyder meget ud.
    Bag kagerne i ovnen i ca. 20 minutter, til dejen har sat sig.
    Tag dem ud, og lad dem køle lidt af, før du pensler med sammenpisket æg og vand.
    Skru ovnen ned til 150 grader varmluft.
    Skær kagestængerne i skiver på ca. 2 cm.
    Bred dem ud på bagepladerne, og bag dem sprøde og hårde i ovnen i ca. 20 minutter.
    Tag dem ud, og lad dem køle dem helt af.

Noter

TIP: Du kan sagtens bruge udelukkende mandler, hvis du vil, bare du ikke er nærig med mængden.

Om forfatteren


Forlaget Lindhardt og Ringhof

Foto: Anders Schonnemann


Bogen Småkager

Bogen kan købes her.