
Opskrift på barbecue sauce, hjemmelavet
Der er ikke noget som smagen af en godt krydret barbecue sauce, der kan spice en snasket burger op.
Barbecue saucen er oplagt til mange retter – men kød, der skal på grillen, har især godt af en god barbecue sauce. Svinekød, såsom spareribs og koteletter, får nyt liv, når det får selvskab af en god, hjemmelavet barbecue sauce eller marinade.
Den opskrift, som du præsenteres for her, fandt jeg for mange år siden, da jeg skulle forsøge mig med pulled port for første gang. Det var dengang, pulled pork endnu var ukendt. Så jeg gik all in på at lave en god barbecue, men med fokus på, at den skulle kunne laves i mit eget køkken uden problemer.
Se med herunder – og velbekomme!

Barbecue Sauce, hjemmelavet
Ingredienser
- 2 stk. Rødløg
- 2 stk. Hvidløg
- 50 gram Brun farin
- 1 deciliter Teriyaki sauce
- Soya Efter behag
- 2 deciliter Æblejuice
- 1 deciliter Jack Daniels
- 1 stænk Tabasco Sauce
- 1 deciliter Ketchup
- 1 tsk. Røget paprika Kan undlades
- 1 spsk. Maizena Kun til jævning hvis nødvendig
Sådan gør du
- Hak rødløg og hvidløg og steg dem i en gryde, til de bliver brune.
- Tilsæt de resterende ingredienser.
- Varm saucen op til kogepunktet, og lad den derefter simre i min. 30 minutter under jævnlig omrøring.
- Når de 30 minutter er gået, kan du vælge at blende saucen eller jævne den med maizena til den ønskede konsistens.Jeg foretrækker at bevare lidt struktur, så jeg blender ikke min sauce, men ofte jævner jeg den, så sidder den bedre fast på Spareribs eller i en burger. Hvis saucen blendes passer den ofte bedre til eks. en dip. Velbekomme