x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Banankage med chokoladestykker

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 4. september 2019

Som de fleste andre elsker jeg nærmest alt, der er sødt, og så er jeg selvfølgelig helt vild med chokoladekage og chokolademuffins.

Nu havde jeg så tilfældigvis nogle bananer liggende, og de have bestemt set bedre dage. Her kunne jeg have valgt at bruge bananerne til at lave saftige bananpandekager eller bage nogle lækre, sunde blårbær-/bananmuffins.

Men lysten var der altså til noget andet… BANANKAGE!

Banankage med chokoladestykker

Og banankage er da noget, vi alle vist kan blive enige om er helt fantastisk! Det er sødt, saftigt, svampet… og i øvrigt helt oplagt, når bananerne har ligget lidt for længe. Og ja, bananerne skal være VIRKELIG modne, når de skal bruges til banankage – meget gerne overmodne!

Og så SKAL der i min verden være chokoladestykker i en helt perfekt banankage.

Jeg surfede lidt rundt for at finde inspiration og faldt så over en opskrift, som jeg lod mig inspirere af. Jeg besluttede mig dog for at tilføje ekstra banan og chokolade, for man skal aldrig gå ned på hverken det ene eller det andet! ?

Banankage med chokoladestykker

Det var blandt andet også for at eksperimentere lidt med, hvor meget banan og chokolade, man reelt set kan “slippe afsted med” at bruge – og min konklusion var faktisk, at jeg næste gang vil prøve med ENDNU mere banan og chokolade!

Banankage kan SNILDT laves et par dage inden, den skal spises. Den skal dog nok ikke stå mere end 3 dage, men helt ærligt, hvem kan også vente så længe? ?


Banankage med chokoladestykker

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Antal: 8 personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

Banankage med chokoladestykker

  • 4 Æg
  • 2.5 deciliter Sukker
  • 2.5 deciliter Hvedemel
  • 6 Bananer gerne overmodne
  • 150 gram Smør
  • 100 gram Chokolade knapper eller fra plade
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 0.5 tsk. Salt fint/bordsalt

Chokoladeovertræk med sukkerpynt

  • 1.33333 deciliter Chokolade knapper mørk - svarende til 100 gram
  • 25 gram Smør
  • sukkerpynt

Sådan gør du

Banankage med chokoladestykker

    1. Kom smørret i en gryde og sæt gryden på komfuret.
    2. Tænd for komfuret og lad smørret smelte.
    3. Tag gryden af varmen og lad smørret køle af.
    4. Find en skål og en håndmikser.
    5. Kom æg og sukker i skålen, og pisk det let og luftigt.
    6. Find en ny skål og kom mel, salt og bagepulver heri og bland de tre ting sammen.
    7. Find en sigte og sigt den tørre blanding over i skålen med æggesnapsen.
    8. Vend det forsigtigt sammen.
    9. Vend herefter den afkølede, smeltede smør i kageblandingen.
    10. Find en tallerken og kom bananerne herpå.
    11. Mos bananerne med en gaffel.
    12. Kom chokoladeknapperne i kageblandingen sammen med de mosede bananer. Du kan også selv hakke chokoladen - så kan du lave chokoladestykkerne i lige den størrelse, du selv foretrækker. Personligt synes jeg, at det er dejligt nemt at købe chokoladeknapper, og størrelsen passer mig rigtig fint.
    13. Forvarm ovnen på 180 grader.
    14. Find en springform. Min springform er Ø24 cm.
    15. Kom et stykke bagepapir i bunden af springformen. Jeg klippede bagepapiret til, så det kun dækkede bunden af formen.
    16. Smør siderne af springformen med lidt smør på et stykke køkkenrulle.
    17. Hæld kagedejen over i springformen.
    18. Sæt kagen i den forvarmede ovn.
    19. Lad den bage i cirka 50 minutter. Bagetiden afhænger både af din ovn og din kageform, men husk, at kagen jo gerne må være til den klæge side!
    20. Tag den færdige banankage ud af ovnen og stil den til afkøling på en rist. I mellemtiden gør du chokoladeovertrækket til din banankage klar.
     

Chokoladeovertræk med sukkerpynt

    1. Hæld chokoladeknapperne i en skål, der kan gå i mikrobølgeovnen. Hvis du bruger chokolade fra en plade chokolade, brækker du bare chokolader i lidt store stykker og kommer dem i skålen.
    2. Tilføj smør til skålen.
    3. Sæt skålen i mikroen og tryk "Start".
    4. Lad chokolade og smør smelte. Åbn eventuelt lågen undervejs for at røre i blandingen.
    5. Tag skålen ud af mikroen.
    6. Fordel chokoladeblandingen på den afkølede banankage.
    7. Drys sukkerpynt ud på toppen af kagen.
    8. Lad banankagen stå lidt, indtil chokoladen stivner.
    Banankage med chokoladestykker

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

Hvorfor skal bananerne være modne/overmodne?

Jo mere moden en frugt er, desto sødere er den – og blødere. Så der er faktisk to gode grunde til at bruge modne eller overmodne bananer i kager. En overmoden banan giver en dybere sødme til kagen, og den er nemmere at mase ud og blande i dejen. 

Hvad nu, hvis jeg har modne bananer, men ikke har tid til at bage?

Hvis du har modne eller overmodne bananer i frugtskålen, så pil skrællen af dem og læg dem i en bøtte eller en frysepose og smid dem i fryseren. Halvér evt. bananerne, så de er lettere at dosere. 

Hvad kan jeg bruge som topping på min banankage?

Det er kun fantasien, der sætter grænser. Alle slags nødder, krymmel, chokolade, bær, glasur og så videre. Men tænk over, hvad du synes kagen mangler. Er den for sød, skal den måske have lidt syrlige bær eller noget saltkaramel. Måske begge dele. Måske har den brug for et lag sprød chokolade eller noget knas på toppen. Prøv dig frem. Du kan altid lave en kage mere 🙂

Kan man bage banankagen dagen før man skal spise den?

Ja, det kan man sagtens. Faktisk bliver den nogle gange bedre, hvis den får lov til at stå og sætte sig i et døgns tid. Man bør dog opbevare den i lufttæt emballage, så den ikke tørrer ud.

I hvor lang tid kan en banankage holde sig?

Den kan typisk holde sig i 4-5 dage, hvis den opbevares i lukket emballage i køleskabet. Ellers risikerer man, at den tørrer ud og bliver uspiselig.

Kan man putte banankagen i fryseren?

Det kan man godt, men det kan klart anbefales, at man fryser den ned uden chokoladeovertræk. Chokolade ændrer både konsistens og smag, hvis det kommer i fryseren, hvilket kan gå ud over smagen af kagen som helhed.