
SÅ ER DE HER!! ??
De blødeste, lækreste og mest vamsede bamseboller med chokolade! Muuuuums!! ??
De smager så englene synger – især med et godt lag smør!! ??
Jeg kunne snildt spise tre af disse!!
Kom ikke og sig, at du ikke også kunne det!! ??
Alle elsker chokoladeboller…. Eller… Jeg gør i hvert fald!! Andre, der er med på chokoladebolle-vognen? ????
Opskriften giver 12-20 stk. chokolade-bamseboller, afhængig af hvor store du laver dem.

Bamseboller med chokolade
Ingredienser
- 50 gram Gær
- 4 deciliter Mælk
- 60 gram Sukker
- 1 stk. Æg
- 0.5 tsk. Kardemomme
- 850-1000 gram Hvedemel
- 1.5 tsk. Salt
- 0.5 deciliter Olie
- 100 gram Smør blødt
- 200 gram Mørk chokolade knapper - eller mælkechokolade, hvis man er mere til det
- 1 stk. Æg til penslingen
Sådan gør du
- Lun mælk og opløs gær i mælken.
- Kom sukker, kardemomme, olie og æg i og rundt.
- Tilsæt det meste af melet og salt og kør på maskine.
- Tilsæt mere mel hvis nødvendigt.
- Kom smør i og kør dejen smidig og lækker i et par minutter.
- Tilsæt chokoladeknapperne og ælt dejen i 10-20 sekunder, til knapperne er godt fordelt i dejen.
- Lad hæve til dobbelt størrelse - ca. 45 min.
- Form boller (12 store, 16 mellem eller 20 små) og lad efterhæve ca. 30 min. på en bageplade, hvor de ligger tæt (2-3 cm mellemrum) så de under hævningen vokser ind i hinanden.
- Pensl med æg og bag i ca. 13-15 min ved 210 grader alm. ovn.
- Rigtig god fornøjelse med det.
Om forfatteren
Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!
Følg mig på Instagram her.