ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Bagte kartofler med fyld

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 20. januar 2018
Fyldte, gratinerede bagte kartofler

Hvis du synes at bagte kartofler kan være lidt kedelige – så prøv min udgave hvor de udhules og fyldes med en kartoffelmos med ost.


Bagte kartofler med fyld

Fyldte, gratinerede bagte kartofler
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 4 timer 40 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 2 Bagekartofler
  • 2 spsk. Creme Fraiche
  • 4 loaf Bacon Gerne hjemmesaltet og røget
  • 1 tsk. Løgpulver
  • 1 tsk. Hvidløgspulver
  • 1 tsk. Røget paprika
  • Salt
  • Peber
  • Revet ost

Sådan gør du

  • Skær et snit i hver bagekartoffel.
    Bag bagekartoflerne i 1 time ved 200 grader varmluftovn eller til de er blevet bløde (tiden kan svinge lidt fra kartoffel til kartoffel og årstiden).
    Skær baconen i tynde skiver og steg dem sprøde på en pande.
    Bland creme fraiche, løgpulver, hvidløgspulver, paprika og bacon samt fedtet fra baconen i en skål.
    Del hver bagekartoffel i 2 og brug en spiseske til at skrabe alt kartoflen ud, så man står tilbage med en tom kartoffelskal. Skallerne sættes til side i et ildfastfad.
    Bland kartoflerne sammen med creme fraichen sammen til en let mos og smag til med salt og peber.
    Fyld de tomme kartoffelskaller med kartoffelmosen og drys dem let med revet ost.
    Bag dem ved 200 grader varmeluft til osten er smeltet.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.