
Opskrift på klassiske bagte kartofler med fyld
Bagte kartofler med fyld er en rigtig lækker variant af de sædvanlige bagte kartofler, blot serveret med smør. Indsatsen er ikke meget større, og du får en helt anden og langt mere interessant kartoffel.
Server de bagte kartofler med fyld til det, du normalt serverer bagte kartofler til, eller prøv dem som en selvstændig ret med en god salat til.

Klassiske Bagte kartofler med fyld
Ingredienser
- 4 stk. Bagekartofler store
- 1 pakke Bacon i tern eller skiver
- 2 stk. Løg
- 2 fed Hvidløg
- 3 spsk. Persille hakket
- 100 gram Revet ost
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Skrub bagekartoflerne rene og skær et kryds i toppen af hver. Pak dem ind i stanniol og bag dem i ovnen i 2 timer ved 200 grader. De skal være helt møre og bløde.
- Skær løg, hvidløg og bacon i tern. Steg det på en pande, til det er gyldent og sprødt.
- Tag kartoflerne ud af ovnen, pak dem ud og lad dem afkøle i 5-10 minutter.
- Skrab indmaden ud af kartoflerne med en ske og kom det i en skål. Mos det let, og bland det med baconblandingen og hakket persille. Smag til med salt og peber.
- Kom fyldet tilbage i de udhulede kartofler og drys med revet ost.
- Bag kartoflerne i 10-15 minutter ved 200 grader varmluft.
- De er nu klar til servering.