Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Bagt quinoagrød med bær, kokos og mandler

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

27. februar 2024
Bagt grød smager bar skønt, sådan lidt ala kage, også i konsistens, men uden at være det mindste syndigt. Den bagte grød bliver blød i midten og sprød på toppen og serverer man en iskold klat skyr eller græsk yoghurt til den lune grød, jamen så danser smagsløgene.
Bagt quinoagrød med bær, kokos og mandler

Opskrift på bagt quinoagrød med bær, kokos og mandler

Bagt grød med kokos, bær og mandler- det er altså bar rigtig dejlig morgenmad.
Grøden her er bagt med quinoa, som er fyldt med kostfibre og de gode omega 3 fedtsyrer Derudover er der sødende banan, forskellige bær og mandler i grøden.

Bagt grød smager bar skønt, sådan lidt ala kage, også i konsistens, men uden at være det mindste syndigt. Den bagte grød bliver blød i midten og sprød på toppen og serverer man en iskold klat skyr eller græsk yoghurt til den lune grød, jamen så danser smagsløgene.

Bagt grød kan laves på vand eller mælk – til denne har jeg brugt kokosmælk, hvilket klæder smagen rigtig godt. Kokos-smagen er ikk gennemtrængende, men er man slet ikk til det, bruges bar vand eller almindelig mælk.

Sådan en omgang her er hyggelig i weekenderne, når der godt må kræses lidt ekstra om morgenmaden, men faktisk også god i hverdagene, da det tar ganske få minutter at røre sammen og resten klarer ovnen Så kan man jo lige klare morgenrutinerne imens.

Der bruges kogt quinoa i grøden, det kan man købe klar til brug på dåse (Bilka, Føtex og nogle gange på spot i Fakta og Netto). Alternativt kan man selvfølgelig koge sine egne eller bar overhælde nogen med kogende vand og lade dem trække 30 min – så de os klar til brug.

Kogt quinoa kan fint opbevares på køl 2-3 dage, men kan også fryses ned i mindre portioner og tages op efter behov. Så er der hurtigt dejlig morgenmad klar.


Bagt quinoagrød med bær, kokos og mandler
Antal: 4 personer

Bagt quinoagrød med bær, kokos og mandler

Bagt grød smager bar skønt, sådan lidt ala kage, også i konsistens, men uden at være det mindste syndigt. Den bagte grød bliver blød i midten og sprød på toppen og serverer man en iskold klat skyr eller græsk yoghurt til den lune grød, jamen så danser smagsløgene.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Brunch, Morgenmad
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Grej

Ingredienser

Bagt grød

  • 1 deciliter Quinoa kogt
  • 1 deciliter Havregryn
  • 1 stk. Banan moden og most
  • 1 tsk. Kardemomme stødt
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 1 spsk. Honning
  • 2 deciliter Bær jeg brugte et mix fra frost
  • 1/2 deciliter Kokosmælk
  • 1 stk. Æg
  • 2 deciliter Kokosmælk
  • 1 håndfuld Mandler hakkede

Forslag til servering

  • Skyr eller græsk yoghurt
  • Sirup lidt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader, alm ovn.
  • Rør alle ingredienser til grøden (undtagen mandler) sammen og fordel i et lille ovnfast fad. Fordel de hakkede mandler ovenpå grøden. Tilbered 30 min i ovnen.
  • Servér med græsk yoghurt og lidt sirup