Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Bagt kartoffelmos

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

26. oktober 2018
En nem og velsmagende måde hvorpå du kan genbruge overskydende kartoffelmos og give den nyt liv. De små "kager" af bagt kartoffelmos er nemme at lave og smager virkelig godt som tilbehør til f.eks. en steg.

Opskrift på bagt kartoffelmos

En nem og velsmagende måde hvorpå du kan genbruge overskydende kartoffelmos og give den nyt liv.

De små “kager” af bagt kartoffelmos er nemme at lave og smager virkelig godt som tilbehør til f.eks. en steg.

Brug gerne en rest kartoffelmos eller lav en ny portion til formålet. Resultatet smager så godt, at det er det værd!


Antal: 4 personer

Bagt kartoffelmos

En nem og velsmagende måde hvorpå du kan genbruge overskydende kartoffelmos og give den nyt liv. De små "kager" af bagt kartoffelmos er nemme at lave og smager virkelig godt som tilbehør til f.eks. en steg.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Hovedret, Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

  • 1.5 kilogram Kartofler
  • 75 gram Smør
  • 1 deciliter Mælk eller kogevand fra kartoflerne
  • Krydderier salt og peber
  • Muskatnød revet, kan undlades

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne godt møre i rigeligt vand uden salt. Det tager cirka 20-30 minutter.
  • Hæld vandet fra - gem evt. lidt til mosen - og tilsæt smørret.
  • Mos kartoflerne med dit dertil foretrukne redskab og tilsæt mælk eller kogevand, til mosen har en tilpas konsistens.
  • Smag til med salt, peber og evt. revet muskatnød.
  • Kom kartoffelmosen i en sprøjtepose og sprøjt den ud i aflange streger (som på billedet) på en bagepapirbeklædt bageplade.
  • Frys dem ned i minimum et par timer.
  • Bag kartoffelmosen i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 25-30 minutter.

Noter

Min ovn bager lidt ujævnt, så der blev desværre forskel på, om de var sprøde eller ej.