
Opskrift på bagt kartoffelmos
En nem og velsmagende måde hvorpå du kan genbruge overskydende kartoffelmos og give den nyt liv.
De små “kager” af bagt kartoffelmos er nemme at lave og smager virkelig godt som tilbehør til f.eks. en steg.
Brug gerne en rest kartoffelmos eller lav en ny portion til formålet. Resultatet smager så godt, at det er det værd!

Bagt kartoffelmos
Ingredienser
- 1.5 kilogram Kartofler
- 75 gram Smør
- 1 deciliter Mælk eller kogevand fra kartoflerne
- Krydderier salt og peber
- Muskatnød revet, kan undlades
Sådan gør du
- Kog kartoflerne godt møre i rigeligt vand uden salt. Det tager cirka 20-30 minutter.
- Hæld vandet fra - gem evt. lidt til mosen - og tilsæt smørret.
- Mos kartoflerne med dit dertil foretrukne redskab og tilsæt mælk eller kogevand, til mosen har en tilpas konsistens.
- Smag til med salt, peber og evt. revet muskatnød.
- Kom kartoffelmosen i en sprøjtepose og sprøjt den ud i aflange streger (som på billedet) på en bagepapirbeklædt bageplade.
- Frys dem ned i minimum et par timer.
- Bag kartoffelmosen i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 25-30 minutter.