Opskrift på bagt kartoffel
Lækre bagekartofler er et sikkert hit, især som gæstemad. Det er super let at lave og så passer det sig selv, så du har tid til dine gæster eller andre del af din menu.
Her serveres de med en persille-/hvidløgssmør og der er næsten ingen grænser for hvilket slags kød du kan spise til.
Jeg bager altid mine kartofler uden sølvpapir, jeg synes ikke det gør nogen positiv forskel for smagen at bruge det.
Fordelen er også at skindet bliver sprødt og smager super dejligt.
Bagt kartoffel
Ingredienser
Bagekartoffel
- 3 stk. Bagekartoffel
- Salt
- 2 spsk. Olie smagsneutral
- Flagesalt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Kartoflerne skal tilberedes og spises med skræl, så derfor skal de skrubbes godt under koldt vand. Jeg bruger typisk en svamp eller en børste til det.
- Tør dem godt at med et rent viskestykke/køkkenrulle.
- Kom salt og olie i en lille skål (der skal være stor nok til at kartoflen kan kommer deri).
- Skær et kryds i toppen af kartoflerne. Det må godt gå cirka halvvejs ned.
- Kom siden med krydset ned i skålen med olie og salt og placer dem på en rist, der kan komme i ovnen. Hvis den sidste kartoffel ikke kan få olien på toppen, så brug blot en pensel til det.
- Sæt risten i ovnen og tilbered dem 80-90 minutter. Hvis bagekartoflerne er små, så giv dem lidt kortere tid (70-80 min.).
- Lad dem lige hvile uden for ovnen (på en ny rist) i 5-10 minutter før de serveres.
- Server med en god klat smør ovenpå.