Opskrift på bagt camembert med honningperler
Her finder vi inspiration fra den klassiske dessert stegt camembert til en bagt variant med honningperler.
Server som dessert eller til brunch.
Antal: Portioner
Bagt camembert med honningperler
Ingredienser
- 1 stk. Camembert
- 3 spsk. Vand svarer til 5 cl.
- 50 gram Honning
- 0.333333 tsk. Agar agar
- 5 deciliter Olie f.eks. vindruekerneolie
Sådan gør du
- Placer olie i fryseren i et par timer. Kom vand og honning i en lille gryde og varm det op. Drys agar-agar i og bland sammen, uden
der kommer for meget luft i. Lad blandingen simre i 2 minutter under jævnlig omrøring. Tag gryden af varmen og lad den køle af i 10 minutter. Hæld olien i en blender og blend den hurtigt. Dette gør, at olien bliver lidt "blød". Med en sprøjte eller pipette dryppes væsken dråbe for dråbe ned i den blendede olie. Hæld honningperlerne i en sigte og skyl dem med koldt vand. Sæt dem til side. Tænd ovnen på 180 grader. Pak camemberten i folie. Bag den i 30 minutter i midten af ovnen. Lav en fordybning i midten af camemberten og fyld den med honningperlerne. Server straks.