x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Bærsovs (grundopskrift)

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 3. juni 2018

Bærsovs kan bruges til mange forskellige ting. Denne grundopskrift giver dig mulighed for at lave rødgrød, bærsorbet, bærmousse og sågar med et par små tilføjelser også en bærsauce til en salt ret. 


Bærsovs (grundopskrift)

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 400 gram Jordbær Frosne
  • 250 gram Hindbær Frosne
  • 250 gram Blåbær Frosne
  • 200 gram Sukker
  • 2 deciliter Vand

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne sammen i en stor gryde og bring det langsomt i kog. 
    Sørg for at der bliver rørt i gryden løbende.
    Når massen koger skrues ned der ned og lad det simre videre i en lille halv time.
    Frys den ned i portioner a' f.eks. 2 dl.
     
    1. Hvis du hælder massen igennem en finmasket sigte ned i en sifon, så kan give den en patron, så har du en rødgrød.
    2. Gør det samme som i punkt 1, men giv den 2 patroner og du har en bærmousse.
    3. Gør det samme som i punkt 2, men tilsæt salt, peber og tørret estragon. Hold saucen varm i en sous vide i 30 minutter ved 50-60 grader. Så har du en bærsauce der går til en salt ret.
    4. Rør massen i 30 minutter i en ismaskine og du har en bærsorbet.
     
     

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.