Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Bærcrumble-snitter

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

1. august 2023
Uanset hvad du vælger, giver de let syrlige frugter/bær perfekt modspil til den søde bund og sprøde crumble – og så er de både nemme og hurtige at lave; en skøn lille dessert eller måske bar til lidt lækkert til eftermiddagshyggen.
Bærcrumblesnitter

Opskrift på bærcrumble-snitter

Uimodståelige crumble snitter med bær og marcipan – serveret med en frisk vanillecreme… så blir det ikk meget bedre… Det let syrlige frugt fyld komplementeres perfekt af det søde, sprøde crumble og så lige en blød vanillecreme til at sætte prikken over i’et..

Du kan bruge lige de bær eller frugter du synes i disse snitter. Udgaven her er med jordbær og rabarber – en skøn sommerlig udgave, men det kunne også bare være blandede bær eller en efterårsvenlig version med blommer eller æbler.

Uanset hvad du vælger, giver de let syrlige frugter/bær perfekt modspil til den søde bund og sprøde crumble – og så er de både nemme og hurtige at lave; en skøn lille dessert eller måske bar til lidt lækkert til eftermiddagshyggen.


Bærcrumblesnitter
Servings: 12 stk.

Bærcrumble-snitter

Uanset hvad du vælger, giver de let syrlige frugter/bær perfekt modspil til den søde bund og sprøde crumble – og så er de både nemme og hurtige at lave; en skøn lille dessert eller måske bar til lidt lækkert til eftermiddagshyggen.
Author: Henriette Kristiansen
Ret: Bagning, Dessert, Sødt
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredients

Frugtfyld

  • 150 gram Rabarber
  • 150 gram Jordbær friske eller frosne
  • 50 gram Sukker
  • 1 tsk. Vaniljesukker

Crumble

  • 100 gram Sukker
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 1/4 tsk. Salt
  • 180 gram Hvedemel
  • 50 gram Havregryn
  • 1 stk. Æg
  • 80 gram Smør blødt
  • 75 gram Marcipan revet, kan udelades
  • 1/2 spsk. Citronskal revet, eller 1 tsk. citronsaft

Vaniljecreme

  • 2 deciliter Flødeskum
  • 2 deciliter Græsk yoghurt eller skyr
  • 1 spsk. Flormelis
  • 2 tsk. Vaniljesukker

Instructions

Frugtfyld

  • Put rabarber, bær, de 50 gram sukker og vanillesukker i en lille gryde og giv det et opkog af 4-5 min.
  • Mos det let med en gaffel.

Crumble

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Bland sukker, bagepulver, vaniljepulver, salt, mel, citronskal og havregryn sammen i en skål.
  • Kom æg, smør og marcipan i skålen rør det sammen med håndmixer til en crumblemasse.
  • Tag 3/4 af crumble dejen fra og fordel den i et lille ovnfast fad beklædt med bagepapir. Tryk det godt ned i bunden, så dejen blir fast og sammenhængende.
  • Fordel frugtfyldet på bunden og drys resten af crumblen ovenpå.
  • Bag 30 minutter i ovnen ved 200 grader. Kagen skal være gylden på toppen. Når kagen er kølet af, kan snitterne skæres ud.

Vaniljecreme

  • Pisk fløden let og vend den sammen med de øvrige ingredienser. Server til snitterne.