x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Asiatiske hot wings

PER ASMUSSEN | 23. december 2019

Jeg er bestemt ikke kendt for at springe over, hvor gærdet er lavest, og derfor skal jeg selvfølgelig også lave mine egne hotwings!

Jeg var dog ret skuffet over, hvor svært det faktisk var at få fingrene i helt ferske kyllingevinger. Heldigvis kunne min egen slagter hjælpe mig. Han sørgede for 5 x 2 kilo poser til mig!

Og så var der jo lige pludselig rigeligt kyllingevinger at gå i krig med. Derfor besluttede jeg mig for at eksperimentere med lidt forskellige slags.

De første hotwings, som jeg lavede, blev meget lækre, men jeg syntes ikke, at saucen blev helt “klistret” og krydret nok til mine smagsløg.

I mit andet forsøg log jeg mig inspirere af mine sous vide-tilberedte kyllingelår, og det var helt sikkert en god idé. De blev nemlig både saftige, sprøde og virkelig lækre!

Asiatiske hotwings

Denne gang blev det så til sous vide hotwings med en asiatisk-inspireret sauce. Og dét var noget, der gik rent hjem!

 

Asiatiske hot wings


Asiatiske hot wings

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time 35 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 3 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

Sous vide kyllingevinger

  • 1 kilogram Kyllingevinger
  • Salt og peber

Sticky sauce

  • 2 spsk. Honning
  • 2 spsk. Soya
  • 1 spsk. Hoisinsauce
  • 1 spsk. Sød chilisauce
  • 1 tsk. Østers sauce
  • 1 tsk. Sesamolie
  • 1 spsk. Sesamfrø

Sådan gør du

Sous vide kyllingevinger

    1. Først skal kyllingevingerne klargøres. Skil hver vinge ad i tre dele med en kniv: Spids, midte og inderstykke (det, som ligner et lille kyllingelår / drumstick). Du lægger snittet i leddene. "Spidsen" skal ikke bruges i denne opskrift, så dem puttede jeg i en zip-pose og i fryseren. Så kan de bruges, når jeg skal koge fond på et kyllingeskrog og noget grønt.
    2. Krydr herefter kyllingestykkerne med salt og peber.
    3. Vakuumpak kyllingestykkerne i en vakuumpose. Sørg for at de ligger så plant som muligt, så de ikke ligger i vidt forskelligt niveau.
    4. Læg dem i vandbadet.
    5. Lad vingerne tilberede ved 62 grader celsius i halvanden time.
    6. Herefter er vingerne reelt set til at spise, men de mangler trods alt en hel del, hvis de skal kaldes hotwings! Her plejer jeg at nedfryse dem i pakker à cirka 500 gram. Så er de nemme at tage op og bruge, eksempelvis til disse asiatisk inspirerede hotwings eller en anden spændende slags.
     

Sticky sauce

    1. Hæld alle ingredienser, pånær sesamfrø, på panden.
    2. Tænd komfuret på middelhøj varme, og lad det koge op.
    3. Tilsæt herefter sesamfrøene og hæld det hele over i en skål med kyllingevingerne.
    4. Lad vingerne stå og marinere lidt i 5 - 10 minutter.
    5. Hæld herefter det hele over på en bradepande beklædt med bagepapir.
    6. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
    7. Sæt kyllingervingerne i den forvarmede ovn og lad dem stege i 20 - 25 minutter. Vend dem nogle gange undervejs, så saucen klistrer godt på begge sider af vingerne.
    8. Tag dem ud af ovnen, når de er færdige.
    Velbekomme!

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.