Keyword: Asien, Kylling, kyllingevinger, sous vide
Forb. tid: 1 timetime35 minutterminutter
Tilb. tid: 25 minutterminutter
Din skærm forbliver tændt
Ingredienser
Sous vide kyllingevinger
1kilogramKyllingevinger
Salt og peber
Sticky sauce
2spsk.Honning
2spsk.Soya
1spsk.Hoisinsauce
1spsk.Sød chilisauce
1tsk.Østers sauce
1tsk.Sesamolie
1spsk.Sesamfrø
Sådan gør du
Sous vide kyllingevinger
Først skal kyllingevingerne klargøres. Skil hver vinge ad i tre dele med en kniv: Spids, midte og inderstykke (det, som ligner et lille kyllingelår / drumstick). Du lægger snittet i leddene. "Spidsen" skal ikke bruges i denne opskrift, så dem puttede jeg i en zip-pose og i fryseren. Så kan de bruges, når jeg skal koge fond på et kyllingeskrog og noget grønt.
Krydr herefter kyllingestykkerne med salt og peber.
Vakuumpak kyllingestykkerne i en vakuumpose. Sørg for at de ligger så plant som muligt, så de ikke ligger i vidt forskelligt niveau.
Læg dem i vandbadet.
Lad vingerne tilberede ved 62 grader celsius i halvanden time.
Herefter er vingerne reelt set til at spise, men de mangler trods alt en hel del, hvis de skal kaldes hotwings! Her plejer jeg at nedfryse dem i pakker à cirka 500 gram. Så er de nemme at tage op og bruge, eksempelvis til disse asiatisk inspirerede hotwings eller en anden spændende slags.
Sticky sauce
Hæld alle ingredienser, pånær sesamfrø, på panden.
Tænd komfuret på middelhøj varme, og lad det koge op.
Tilsæt herefter sesamfrøene og hæld det hele over i en skål med kyllingevingerne.
Lad vingerne stå og marinere lidt i 5 - 10 minutter.
Hæld herefter det hele over på en bradepande beklædt med bagepapir.
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
Sæt kyllingervingerne i den forvarmede ovn og lad dem stege i 20 - 25 minutter. Vend dem nogle gange undervejs, så saucen klistrer godt på begge sider af vingerne.