Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Arme Riddere

Gyldendal

Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk

27. februar 2020

Opskrift på arme riddere

A R M E R I D D E R E  med cremefraiche, choko og valnødder.

Opskriften her inkluderer en opskrift på elverbrød og er lavet ud fra et grønt keto princip, hvor tankegangen er at proteinet ikke skal komme fra rødt kød – men fisk, kylling, æg og nødder.

Vi har opskriften fra bogen: “GRØN KETO Maksimal fedtforbrænding“, skrevet af Alice Apel Hartvig og Majbritt L. Engell. De skriver følgende om elverbrødet:

“Elverbrød er et særligt godt brød til grøn keto, da det indeholder så godt som ingen kulhydrat. Elverbrødsmelblanding
købes på vores netshop på www.harvig-engell.dk eller hos Guldbageren. Når du bager brødet, vejes alle ingredienser af på en vægt, hvis der står gram ud fra det, du skal bruge.”


Antal: 1 personer

Arme Riddere

Forfatter: Gyldendal
Forb. tid: 1 time

Ingredienser

Elverbrød

  • 120 gram Elverbrødsmel blanding
  • Salt 1/2-1 tsk
  • Krydderier Evt. smag: kanel, hakket chokolade eller 2 spsk. hørfrø
  • 9 gram Rapsolie
  • 275 gram Vand iskoldt

Arme riddere

  • 2 skiver Elverbrød
  • 2 stk. Æg
  • 3 spsk. Piskefløde 38 %
  • 0.5 tsk. Kanel
  • 1 pinch Salt
  • 1 spsk. Smør
  • 1 spsk. Jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie
  • 1.5 spsk. Creme Fraiche 38 %
  • 0.5 tsk. Vaniljepulver
  • 0.5 stk. Citron fintrevet skal - økologisk
  • Mørk chokolade lidt hakket - 85 %
  • 10 gram Valnødder eller mandler - kan evt. tørristes for at opnå en sødere smag
  • Krydderurter 4-6 blade frisk mynte, citronmelisse eller rød merle

Sådan gør du

Elverbrød

  • Bland mel, salt og evt. smag i en skål.
    Bland vand og olie i en anden skål.
    Hav en ske parat.
    Hæld vand og olie ned i skålen med mel.
    Rør med en ske til dejen har konsistens som en tyk grød.
    Tag dejen op i hænderne og form det til en kugle.
    Glat overfladen ud.
    Læg det på et stykke bagepapir.
    Stil det midt i ovnen.
    Tænd først ovnen nu på 200 grader varmluft.
    Lad brødet bage 50-60 minutter. Lad brødet køle af 20-30 minutter på en bagerist, før du skærer i det.
     

Arme riddere

  • Pisk æg, fløde, kanel og salt sammen.
    Vend brødskiverne i æggemassen.
    Lad dem ligge lidt i æggemassen for at suge godt.
    Steg brødskiverne på en mellemstor pande i smør og olie, ca. 4-5 minutter på hver side.
    Rør cremefraichen sammen med vaniljepulver og revet citronskal.
    Pynt de færdigstegte brødskiver med cremefraiche, mynteblade og evt. lidt ekstra citronskal.
    Top med valnødder og friske urter.