Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Anderillettes

Gyldendal

Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk

29. april 2019
En lækker opskrift på den franske klassiker Anderillette. I bund og grund så er en rillette en blanding af en grov porstej eller måske endda henimod en sylte. Den er lavet af and og dækket i andefedt bagefter.

Opskrift på anderillettes

En lækker opskrift på den franske klassiker Anderillette.

I bund og grund så er en rillette en blanding af en grov porstej eller måske endda henimod en sylte. Den er lavet af and og dækket i andefedt bagefter.

Retten smager fantastisk ovenpå et ristet stykke brød – f.eks. med syltede rødløg eller lignende.

Vi har retten fra bogen: “Hey! Det er vildt“, skrevet af Julie Hey.

Man skal bruge 1 sylteglas på ca. 300 ml til denne opskrift.


Servings: 4 personer

Anderillettes

En lækker opskrift på den franske klassiker Anderillette. I bund og grund så er en rillette en blanding af en grov porstej eller måske endda henimod en sylte. Den er lavet af and og dækket i andefedt bagefter.
Author: Gyldendal
Ret: Forret, Frokost, Tilbehør
Køkken: Fransk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 2 timer 50 minutter

Ingredients

  • 1 stk. Hel And Renset
  • 2 stk. Skalotteløg Bananskalotteløg
  • 2 stk. Laurbærblad
  • 8 stk. Enebær Tørrede
  • 1-2 spsk. Salt
  • 1/2-1 deciliter Andefedt

Instructions

  • Klip anden op langs brystbenet, så den deles i to stykker.
  • Pil skalotteløgene, og halvér dem.
  • Læg de to andestykker i en stor gryde, og tilsæt løg, laurbær, enebær, salt og 4-5 rosmarin-/timiankviste og salt i gryden.
  • Dæk med vand, læg låg på, og kog op.
  • Skru ned for varmen, og lad det simre i ca. 2½ time, til kødet er mørt.
  • Si det hele over en skål.
  • Tag andestykkerne op, og læg dem på en tallerken.
  • Kassér løg og krydderurter.
  • Pil kødet fra skroget, og kassér ben og skind.
  • Del andekødet i fine strimler.
  • Kom det i en skål, og tilsæt 1 dl af kogelagen.
  • Pres kødet ned i et sylteglas, og hæld smeltet andefedt over.
  • Sæt glasset i køleskabet, og lad det trække et par dage.
  • Nyd anderilletten som snack på ristet brød eller kiks, som forret eller i salater.

Notes

||| TIP ||| Lav gerne dit eget andefedt:
Steg overskydende stykker af andeskind af på en tør pande.
Hæld fedtet i en lille si og ned i et opbevaringsglas.