
Opskrift på anderillettes
En lækker opskrift på den franske klassiker Anderillette.
I bund og grund så er en rillette en blanding af en grov porstej eller måske endda henimod en sylte. Den er lavet af and og dækket i andefedt bagefter.
Retten smager fantastisk ovenpå et ristet stykke brød – f.eks. med syltede rødløg eller lignende.
Vi har retten fra bogen: “Hey! Det er vildt“, skrevet af Julie Hey.
Man skal bruge 1 sylteglas på ca. 300 ml til denne opskrift.

Anderillettes
Ingredients
- 1 stk. Hel And Renset
- 2 stk. Skalotteløg Bananskalotteløg
- 2 stk. Laurbærblad
- 8 stk. Enebær Tørrede
- 1-2 spsk. Salt
- 1/2-1 deciliter Andefedt
Instructions
- Klip anden op langs brystbenet, så den deles i to stykker.
- Pil skalotteløgene, og halvér dem.
- Læg de to andestykker i en stor gryde, og tilsæt løg, laurbær, enebær, salt og 4-5 rosmarin-/timiankviste og salt i gryden.
- Dæk med vand, læg låg på, og kog op.
- Skru ned for varmen, og lad det simre i ca. 2½ time, til kødet er mørt.
- Si det hele over en skål.
- Tag andestykkerne op, og læg dem på en tallerken.
- Kassér løg og krydderurter.
- Pil kødet fra skroget, og kassér ben og skind.
- Del andekødet i fine strimler.
- Kom det i en skål, og tilsæt 1 dl af kogelagen.
- Pres kødet ned i et sylteglas, og hæld smeltet andefedt over.
- Sæt glasset i køleskabet, og lad det trække et par dage.
- Nyd anderilletten som snack på ristet brød eller kiks, som forret eller i salater.