Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Ærtesalat

Mette

Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?

1. juli 2019

Opskrift på Ærtesalat

Skøn og supernem ærtesalat med sprøde rugbrødsflager og karrydressing.

Det salte, supersprøde rugbrød og den letkrydrede, cremede karrydressing spiller perfekt sammen med denne delikate og sommerlige ærtesalat.

Kun fantasien sætter grænser, når der skal laves lækre, friske sommersalater til sommerens mange grillaftener. Det er dog helt oplagt at gøre brug af nogle af de mange, dejlige råvarer, der er i sæson, og lige nu er det sæson for ærter. Ærtesalaten her er et perfekt allround tilbehør til både fisk, et godt stykke kød, fjerkræ eller noget helt fjerde.


Antal: 4 personer

Ærtesalat

Forfatter: Mette
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

Ærtesalat

  • 400 gram Ærter Bælgede, søde)
  • 1 liter Vand
  • Salt til smag
  • 1 spsk. Sukker
  • 2 Hjertesalat
  • 1 Skalotteløg

Sprøde rugbrødsflager

  • 8 skiver Rugbrød tyndt skåret
  • Olivenolie mængde efter behov
  • Havsalt mængde efter behov

Karrydressing

  • 2 spsk. Citronsaft
  • 2 spsk. Olie smagsneutral
  • 1 tsk. Karry
  • 1 spsk. Rørsukker
  • 0.5 tsk. Hvidløg presset
  • 6 spsk. Creme Fraiche 9%
  • Salt til smag
  • Peber fra kværn

Sådan gør du

Ærtesalat

    1. Find en gryde.
    2. Tilføj vand, sukker og lidt salt.
    3. Bring vandet i kog.
    4. Fyld i mellemtiden en skål med iskoldt vand.
    5. Kom ærterne i gryden med det kogende vand.
    6. Lad ærterne koge i 20 sekunder.
    7. Kom straks ærterne over i skålen med det iskolde vand.
    8. Lad ærterne nedkøle og lad dem dryppe af i en sigte.
    9. Skyl hjertesalaten under koldt vand.
    10. Dræn salaten for vand, eventuelt i en salatslynge eller et viskestykke.
    11. Pluk salatbladene i passende stykker.
    12. Pil skalotteløget og skær det i fine skiver.
     

Sprøde rugbrødsflager

    1. Tænd ovnen på 120 grader almindelig ovn.
    2. Find en bageplade.
    3. Beklæd bagepladen med bagepapir.
    4. Fordel de tynge rugbrødsskiver på bagepapiret.
    5. Pensl rugbrødsskiverne grundigt med olie.
    6. Drys hver skive med salt.
    7. Kom bagepladen i den nu varme ovn.
    8. Bag rugbrødsskiverne supersprøde - det tager cirka 20-25 minutter, men afhænger af tykkelsen skiverne. Hold øje med dem, så de ikke bliver brændte.
    9. Tag de færdige sprøde rugbrødsflager ud af ovnen og lad dem køle af.
     

Karrydressing

    1. Find en lille skål.
    2. Kom citronsaft, olie, karry, sukker, hvidløg og creme fraiche i skålen.
    3. Rør det hele sammen.
    4. Smag til med salt og peber.
     

Servering

  • Ærtesalat
    Jeg serverede tingene hver for sig i hver sin skål, men du kan også vælge at gøre følgende:
    1. Bland ærter, hjertesalat og løg sammen.
    2. Arrangér det i en skål, på et fad eller fordelt på 4 tallerkener.
    3. Fordel klatter af karrydressingen henover salaten.
    4. Pynt med de sprøde rugbrødsskiver.
    5. Servér.