En flot og lækker ærtepure er et godt tilbehør til både kød, fisk og fjerkræ. Prøv også at servere pureen som en slags dip til f.eks. rugbrødsstave.

Opskrift på Ærtepure
En flot og lækker ærtepure er et godt tilbehør til både kød, fisk og fjerkræ.
Prøv også at servere pureen som en slags dip til f.eks. rugbrødsstave.

Servings: Portioner
Ærtepure
En flot og lækker ærtepure er et godt tilbehør til både kød, fisk og fjerkræ. Prøv også at servere pureen som en slags dip til f.eks. rugbrødsstave.
Ingredients
- 300 gram Ærter fra frost
- 1 stk. Løg
- 1 fed Hvidløg
- 25 gram Smør
- Krydderier salt og peber
- Citronsaft
Instructions
- Skræl løg og hvidløg og skær begge dele i tern.
- Varm smørret op i en gryde og sauter løg og hvidløg deri. De skal på ingen måde blive brune, kun gennemsigtige.
- Tilsæt ærterne og lad dem simre i gryden sammen med løg og smør i 10-15 minutter.
- Blend alt sammen og smag pureen til med salt, peber og citronsaft.