x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Ærtepure

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 10. oktober 2018

En flot og lækker ærtepure er et godt tilbehør til både kød, fisk og fjerkræ.

Prøv også at servere pureen som en slags dip til f.eks. rugbrødsstave.


Ærtepure

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 300 gram Ærter fra frost
  • 1 stk. Løg
  • 1 clove Hvidløg
  • 25 gram Smør
  • Krydderier salt og peber
  • Citronsaft

Sådan gør du

  • Skræl løg og hvidløg og skær begge dele i tern.
    Varm smørret op i en gryde og sauter løg og hvidløg deri. De skal på ingen måde blive brune, kun gennemsigtige.
    Tilsæt ærterne og lad dem simre i gryden sammen med løg og smør i 10-15 minutter.
    Blend alt sammen og smag pureen til med salt, peber og citronsaft.
    Ærtepure

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.