Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Ærtemos

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

30. august 2018

Opskrift på Ærtemos

I løbet af 10 minutter kan du forvandle en pose frosne ærter til en lækker og sund dip.

Herunder får du opskriften på en nem og sund ærtemos, som kan bruges som tilbehør til et væld af retter. Ærterne er et hit, fordi de er søde samtidig med, at de er nemme at smage til med creme fraiche, citron samt salt og peber. På den måde kan du skrue op og ned fra intensiteten i denne dip. 

Brug ærtemosen som tilbehør til fisk, kød eller som en slags dressing til en frisk salat. Derudover er ærtemosen god som til dip til grøntsagsstave til børn. 


Servings: 4 Portioner

Ærtemos

Author: Per Asmussen
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 5 minutter

Ingredienser

  • 300 gram Ærter fra frost
  • 1 spsk. Creme Fraiche eller græsk yoghurt, kvark eller lignende.
  • Krydderier salt og peber
  • 0.5 stk. Citron skal og saft

Sådan gør du

  • Hæld kogende vand over de frosne ærter, så de tør op. Lad dem herefter dryppe godt af.
    Hæld ærterne i en blender og tilsæt cremefraiche. 
    Blend det hele til en grov mos.
    Smag pureen til med salt og peber samt citronskal- og saft.  
    Ærtemos

Noter

Tilsæt gerne flere/andre krydderier til ærtemosen, og sæt dermed dit eget præg på den.