Opskrift på Ærtemos
I løbet af 10 minutter kan du forvandle en pose frosne ærter til en lækker og sund dip.
Herunder får du opskriften på en nem og sund ærtemos, som kan bruges som tilbehør til et væld af retter. Ærterne er et hit, fordi de er søde samtidig med, at de er nemme at smage til med creme fraiche, citron samt salt og peber. På den måde kan du skrue op og ned fra intensiteten i denne dip.
Brug ærtemosen som tilbehør til fisk, kød eller som en slags dressing til en frisk salat. Derudover er ærtemosen god som til dip til grøntsagsstave til børn.

Ærtemos
Ingredienser
- 300 gram Ærter fra frost
- 1 spsk. Creme Fraiche eller græsk yoghurt, kvark eller lignende.
- Krydderier salt og peber
- 0.5 stk. Citron skal og saft
Sådan gør du
- Hæld kogende vand over de frosne ærter, så de tør op. Lad dem herefter dryppe godt af. Hæld ærterne i en blender og tilsæt cremefraiche. Blend det hele til en grov mos. Smag pureen til med salt og peber samt citronskal- og saft.